Quantcast

Φουρθιώτης: «Δηλώνω αθώος…» - Σε εξέλιξη η δίκη του παρουσιαστή

Αθώος δήλωσε ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης ενώπιον του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας όπου δικάζεται για την «στημένη» επίθεση έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021. 

 Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση δύο άτομα που φέρονται ως συνεργοί του, καθώς κι ένα ακόμη που του αποδίδονται κατηγορίες για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές. «Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», είπε ο παρουσιαστής όταν ρωτήθηκε από την έδρα μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα. Αθώοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

  Η επί της ουσίας ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε μετά την υποβολή ενστάσεων από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων με την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών που δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του παρουσιαστή από τους δύο συγκατηγορούμενους του όταν αυτοί απομακρύνονταν από το σημείο κι έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας.

  «Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Εισαγγελέας:  Μπορείτε να περιγράψετε τον σωματότυπο;

Μάρτυρας: Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος.

  Άλλος αστυνομικός που πήγε στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά έχοντας λάβει σήμα για επίθεση σε συναδέλφους του, ανέφερε: «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα. Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε.»

  Οι καταθέσεις τους αμφισβητήθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης με τον συνήγορο υπεράσπισης Κωνσταντίνο Γώγο να ζητεί ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία.

  Η δίκη συνεχίζεται.