Quantcast

Φρίκη προκαλούν οι περιγραφές των κοριτσιών για τον προπονητή-βιαστή - Τα… πάρτι στη σχολή

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 44χρονου, θεωρείται θέμα χρόνου, ώστε να αποκαλυφθεί εάν στα «δίχτυα» του είχαν πέσει και άλλα κορίτσια. 

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον προπονητή Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος συνελήφθη για τον βιασμό ανήλικων αθλητριών του.

Η ανατριχιαστική υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν τρία από τα θύματα του, που πλέον έχουν ενηλικιωθεί, συναντήθηκαν και άρχισαν να μιλούν για όλα όσα είχαν ζήσει. Ήταν η μέρα που διαπίστωσαν πως ο εφιάλτης που έκρυβαν για χρόνια, δεν αφορούσε μόνο εκείνες.

«Όταν ήταν μικρές, δεν είχαν εικόνα και βεβαιότητα ότι αυτό που συνέβαινε στην μία θα συνέβαινε και αλλού. Τώρα που μεγάλωσαν τα κορίτσια επικοινώνησαν μεταξύ τους και κάπως βγήκε ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντώνης Πεπελάσης, δικηγόρος των θυμάτων.

Τα πιτζάμα πάρτι

Όπως αποκαλύφθηκε, ο προπονητής μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διοργάνωνε στο χώρο του γυμναστηρίου και «πιτζάμα» πάρτι, με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Πλέον, οι αστυνομικοί που έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και μέσων αποθήκευσης από τη σχολή του 44χρονου, θα εξετάσουν τα αρχεία που περιέχουν ώστε να διαπιστωθεί αν ο συλληφθείς βιντεοσκοπούσε τους σκληρούς βιασμούς.

 

«Βίωσαν μια σκληρή πραγματικότητα»

Μια μητέρα και φίλη των κοριτσιών που κατήγγειλαν τον 44χρονο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «τα 3 πρώτα κορίτσια εφόσον ανακάλυψε το ένα παιδί για το άλλο ότι είχαν κοινή εμπειρία από τον ίδιο άνθρωπο αποφάσισαν να μιλήσουν με ένα άτομο που εμπιστεύονται. Με αυτόν τον τρόπο πληροφορήθηκα εγώ, από την αρχή, από τα κορίτσια τα ίδια».

«Είναι μια πραγματικότητα, σκληρή πραγματικότητα, που βίωσε το κάθε ένα από αυτά τα παιδιά. Τα όποια καλούνται μετά από τόσα χρόνια  και παρόλο που έχουν προχωρήσει την ενήλικη πλέον ζωή τους να πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το σκοτεινό κομμάτι που προκάλεσε ένας άνθρωπος και να βρουν την δύναμη να τον σταματήσουν και να σταματήσουν τον οποιοδήποτε… κανέναν δάσκαλο κανέναν προπονητή κανέναν άνθρωπο  που εκμεταλλεύεται ανήλικα παιδιά».

Όσο για το ποια είναι η ψυχολογική τους κατάσταση μετά την καταγγελία εναντίον του προπονητή η γυναίκα δήλωσε: «Ανακουφισμένα… τουλάχιστον  δεν φοβούνται μην διαφύγει ή μην τους κάνει κακό. Είναι πολύ εύκολο να αναρωτηθούμε γιατί ένα παιδί που βρίσκεται στον πλήρη έλεγχο  ενός ενήλικα ενός χειριστικού ενός κακού γιατί μου μιλάει; Ένα παιδί όταν το πιάνεις στα χέρια σου και το σακατεύεις δεν μπορεί να αντιδράσει. Μπορεί να γίνει ενοχικό. Πήρε αυτή την παιδικότητα τους, πήρε την αθωότητα τους. Αντί να κοιτάμε τα παιδιά καλό είναι να κοιτάξουμε πως θα σταματήσουμε αυτά τα τέρατα. Λένε σίγουρα δεν σταμάτησαν στην σκέψη αλλά ούτε και στα 5 παιδιά. Αυτά τα παιδιά κοιμούνται με μνήμες και ζούνε με αναμνήσεις».

 

Πώς οι ανήλικες αθλήτριες «ξεσκέπασαν» τον προπονητή - Φόβοι και για άλλα θύματα

Για περισσότερα από 10 χρόνια κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικες μαθήτριές του. Ο εφιάλτης των θυμάτων του ξεκίνησε το 2009 όταν ο 44χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, ξεκίνησε να προσεγγίζει έφηβες αθλήτριες που έκαναν μαθήματα στη σχολή και τις έπειθε να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ταε κβον ντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 44χρονου θεωρείται θέμα χρόνου, ώστε να αποκαλυφθεί εάν κακοποίησε κι άλλα κορίτσια, την ώρα που οι έρευνες των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

Ο προπονητής ήταν μεθοδικός ως προς την προσέγγιση των ανήλικων κοριτσιών. Αρχικά προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών τους, κάνοντας ακόμα και ολιγοήμερες διακοπές με τις οικογένειες, παίρνοντας μάλιστα μαζί τη σύζυγο και τον ανήλικο γιο του.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, ο προπονητής κέρδιζε και την εμπιστοσύνη των παιδιών, αφού πλέον είχαν να κάνουν με έναν άνθρωπο που διατηρούσε στενές σχέσεις με τους γονείς τους.

Οταν πια ασελγούσε και βίαζε τα παιδιά και αυτά άρχισαν να αντιδρούν, ο προπονητής εξαπέλυε διάφορες απειλές, κυρίως τους έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει και θα φορτωθούν τον θάνατό του.

 

Το άγνωστο περιστατικό με την καραμπίνα

Μάλιστα, κατά την περίοδο της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, τον είχαν καταγγείλει για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καθώς είχε χωρίσει με τη σύζυγό του και προκαλούσε καθημερινά επεισόδια, προκαλώντας ζημιές ακόμα και στο ίδιο του το σπίτι. Σε μία περίπτωση μάλιστα είχε επέμβει η αστυνομία, καθώς είχε ανέβει στην ταράτσα με μια καραμπίνα και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μεταφερθεί τρία κινητά και δύο τάμπλετ τα οποία ερευνώνται μήπως βρεθούν φωτογραφίες των παιδιών, ενώ έχει παραγγελθεί άρση τηλεφωνική απορρήτου.

«Τρεις κοπέλες, οι οποίες πλέον είναι ενήλικες, αποφάσισαν να υποβάλουν αυτή τη μήνυση, η οποία υπεβλήθη 19 Ιανουαρίου του 2023 και να καταγγείλουν σε βάρος τους συμπεριφορές που είχαν συμβεί την περίοδο της δικής τους ανηλικότητας, δηλαδή όταν ήταν από 13 ως 16. Κινήθηκε η διαδικασία άμεσα. Η εισαγγελία και οι αστυνομικές αρχές επέδειξαν ευαισθησία, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και μέσα σε δύο μήνες είχε ολοκληρωθεί προκαταρκτική. Είχε εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και βρισκόμαστε στο σημείο των δικαστικών εξελίξεων που είμαστε σήμερα. Δηλαδή να απολογείται αύριο ο άνθρωπος στον τακτικό ανακριτή» τόνισε ο δικηγόρος των θυμάτων του προπονητή Αντώνης Πεπελάσης, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

«Η δημοσιότητα τρέχει σε πολύ έντονους ρυθμούς, αλλά τα κορίτσια είναι καλά. Ήταν αποφασισμένες να κάνουν αυτή την κίνηση. Δεν είναι μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη γι αυτές, αλλά να προστατευθούν και τα παιδιά στο μέλλον από αντίστοιχες συμπεριφορές ενός συγκεκριμένου ανθρώπου αλλά και άλλων αντίστοιχων καταστάσεων. Δηλαδή να υπάρχει το θάρρος κάποιος να καταγγέλλει τέτοιες συμπεριφορές ώστε να προστατεύονται και άλλα παιδιά στο μέλλον» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Εξήγησε ότι δεν ήταν εύκολο να μιλήσουν στους δικούς τους και σημείωσε ότι είναι σημαντικό κίνητρο για τα συγκεκριμένα κορίτσια ότι είχαν την εικόνα ότι αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται και σήμερα και ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τέτοια περιστατικά. «Αυτό αποτέλεσε πολύ μεγάλο κίνητρο για τα κορίτσια να πουν τη δική τους ιστορία» κατέληξε.

Aνακαλείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματός του

Έπειτα από εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το Τμήμα Προπονητών Αθλημάτων της ΓΓΑ εκκίνησε άμεσα τη διαδικασία ανάκλησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή αθλήματος Ολυμπιακού Ταεκβοντό, ο οποίος εμπίπτει στα κωλύματα του άρθρου 3 του νόμου 2725/1999, μετά τη δίωξή του από την Εισαγγελία για κακουργηματικές πράξεις (βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών).

Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού επισημαίνεται επιπρόσθετα ότι το σωματείο του εν λόγω προπονητή (Α.Σ. Ίριδα Ηλιούπολης) ουδέποτε είχε προσέλθει για να εγγραφεί και να νομιμοποιηθεί, μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, το οποίο λειτουργεί από το 2020, ενώ δεν διαθέτει ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Είχε ταλέντο να κρύβεται φανερά»

«Είχε ταλέντο να κρύβεται φανερά. Δεν έπαιρνε μια μαθήτρια και δεν πήγαινε απομονωμένα, γυρνούσε σε όλη την Ηλιούπολη βράδυ-πρωί» είπε στην ΕΡΤ ο προπονητής Ιωάννης Χιωτάκης.

Ο κ. Χιωτάκης είναι αυτός που δήλωσε ότι «από το 2008 τον έβλεπα με κορίτσια, ίσως είναι αυτά τα θύματά του από καταγγελία.. Τον είχαμε δει με αυτοκίνοτο με μηχανάκι με κορίτσια, είχα διαμαρτυρηθεί, τις πήγαινε σπίτι, αντέδρασα».

«Δεν ξέρω αυτές που έκαναν τη ζημιά», λέει η μητέρα του προπονητή

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα του προπονητή έκανε λόγο για ένα καλό παιδί που αγαπούσε τον αθλητισμό και τα παιδιά, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον γάμο του και αναρωτήθηκε «ποιες είναι αυτές οι κοπέλες που έχουν κάνει αυτή τη ζημιά».

«Ο γιος μου από μικρός ήταν ένα υπάκουο και καλό παιδί όπως και η κόρη μου. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου με αρχές και με δυσκολίες. Ξεκίνησε το άθλημα μικρός και έφτασε σε καλό επίπεδο, μπήκε στην Εθνική Ομάδα. Ποτέ δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου ότι ο γιος μου έκανε χρήση ουσιών. Ήταν πάντα ενάντια σε αυτά τα πράγματα. Ήταν αθλητής, έπινε και τρεφόταν υγιεινά. Είχε μια κανονική ζωή. Αγαπούσε πάρα πολύ τη δουλειά του και ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά. Δεν είχε δώσει ποτέ σημάδια για όσα τον κατηγορούν, αλλιώς θα το έβλεπα. Δεν είχε πολλές σχέσεις στη ζωή του. Πριν παντρευτεί είχε δύο-τρεις σχέσεις. Ήταν σταθερός και μαζεμένος, δεν είχε δείξει ποτέ τίποτα περίεργο. Μετά παντρεύτηκε, έκανε το παιδάκι του. Είχε κάποιες δυσκολίες στον γάμο του, αλλά ως εκεί» είπε.

«Ο εγγονός μου γεννήθηκε την ίδια μέρα που έχει γενέθλια ο γιος μου. Το λατρεύει το παιδί του, ήταν κολλητοί. Το παιδί δεν μπορούσε χωρίς τον μπαμπά του. Λέει συνέχεια “ο μπαμπά μου” και “πότε θα έρθει ο μπαμπάς μου”. Έχει λατρεία ο ένας στον άλλο. Είναι σαν κεραυνός όλο αυτό για μένα, δεν μπορώ να το διανοηθώ γιατί δεν είχε δείξει ποτέ τέτοια σημάδια. Ποτέ. Δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι κοπέλες που έχουν κάνει αυτή τη ζημιά», πρόσθεσε.

«Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα»

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο γιος της είναι χάλια, ενώ ανέφερε πως τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά που προπονούσε μίλαγαν πάντα με τα καλύτερα λόγια γι΄αυτόν.

«Του μίλησα χθες στο τηλέφωνο. Δεν μου διευκρίνισε κάτι, ήταν χάλια. Αν βλέπατε στις προπονήσεις του πώς τον αγαπούσαν τα παιδάκια, πώς τα πρόσεχε, χωρίς να τα ζορίζει στην προπόνηση. Αυτά που ακούω είναι εξωφρενικά πράγματα. Όταν χώρισε έψαχνε να βρει σπίτι, τα οικονομικά του ήταν δύσκολα και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Αναγκαστικά είχε ένα μικρό χώρο στη σχολή του για να κοιμάται. Προπονούσε παιδιά από το 2004, από τεσσάρων ετών παιδάκια. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Πήγαινα στη σχολή και έβλεπα τα παιδιά και τους γονείς ενθουσιασμένα. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς προέκυψε όλο αυτό, ποιος ήθελε να κάνει αυτό το κακό. Έχω παλέψει πολύ στη ζωή μου γι’ αυτά τα παιδιά. Άκουγα και τους γονείς να λένε τι καλός άνθρωπος είναι και τα παιδιά έλεγαν «ο δάσκαλός μας. Όσες φορές πήγαινα, δεν άκουγα κακό λόγο».