Quantcast

Φρίκη στη Μάνη με βιασμό 13χρονης: Πώς οι δάσκαλοι ανακάλυψαν ότι η ανήλικη ήταν έγκυος

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 13χρονης στη Μάνη που βιάστηκε από συγγενικά της πρόσωπα και έμεινε έγκυος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη είχε μείνει έγκυος στα τέλη του 2022 και γέννησε το παιδί της σε μαιευτήριο της Αθήνας, ενώ η υπόθεση λόγω του νεαρού της ηλικίας του κοριτσιού κίνησε υποψίες στην Αστυνομία,

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ανήλικη φέρεται να είχε βιαστεί από δύο αλλοδαπούς, έναν υπήκοο Μπαγκλαντές κι έναν Βούλγαρο, που ζούσαν σε οικισμό της Αν. Μάνης. Μετά από την κατάθεση της 13χρονης που υπέδειξε τα δύο συγκεκριμένα άτομα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους, με τους ίδιους να παραδέχονται μεν τη συνεύρεση με τη 13χρονη, να αρνούνται ωστόσο την κατηγορία του βιασμού.

Στη συνέχεια όμως και με την υπόθεση να εξακολουθεί να ερευνάται από τις δικαστικές Αρχές, τον Φεβρουάριο του 2023, η 13χρονη αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά κι από συγγενή της, ο οποίος μάλιστα της έδινε και κάποιες ουσίες και φέρεται πως είναι και ο πατέρας του παιδιού, o οποίος κρατείται στις ελληνικές φυλακές για άλλο αδίκημα.

 

Πώς αποκαλύφθηκε η φρικτή υπόθεση

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο», από τις αρχές Οκτωβρίου 2022 η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό περιβάλλον της, όταν άρχισε να παίρνει ανεξήγητο βάρος και ιδιαίτερα στην κοιλιακή χώρα. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του σχολείου και σε συνεννόηση με γιατρό της περιοχής, στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ελέγχου για όλα τα παιδιά, η ανήλικη μαθήτρια υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Ακολούθως, ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Εισαγγελέα Γυθείου, γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Στην αναφορά υπογραμμιζόταν πως η ανήλικη μαθήτρια έχρηζε άμεσης γυναικολογικής εξέτασης από εξειδικευμένο επιστήμονα.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και το κορίτσι απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και από εκεί σε μαιευτήριο των Αθηνών, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη. Έκτοτε, και μέχρι να γεννήσει, η ανήλικη διέμενε σε ξενώνα μαιευτηρίου των Αθηνών, όπου λάμβανε την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Μετά τον τοκετό, από τις αρμόδιες υπηρεσίες άρχισε διαδικασία αναδοχής/υιοθεσίας του παιδιού.

Κατά πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», δε, την Τετάρτη η ανήλικη κοπέλα μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στην περιοχή των Πατρών.

«Υπήρχαν ενδείξεις κακομεταχείρισης των παιδιών»

Μαρτυρίες αναφέρουν πως όλα τα παιδιά της οικογένειας ζούσαν παραμελημένα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κάτοικοι της περιοχής συνέδραμαν την οικογένεια με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για τα ανήλικα τέκνα.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως μόλις άρχισαν οι έρευνες της Αστυνομίας, ο πατέρας της ανήλικης οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με την υπόθεση αλλά με τα ναρκωτικά.