Quantcast

Φρίκη στον Κολωνό: Σφίγγει ο κλοιός για τον εισπράκτορα του Ηλ. Μίχου

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στην ταυτοποίηση ακόμη τεσσάρων βιαστών της 12χρονης, καθώς και ενός νεαρού που έπαιρνε χρήματα για λογαριασμό του 53χρονου.

Στα ίχνη του εισπράκτορα του Ηλία Μίχου, καθώς και άλλων τεσσάρων βιαστών της 12χρονης από τον Κολωνό, βρίσκονται οι Αρχές, έπειτα από την ολοκλήρωση των ψηφιακών ερευνών για τη φρικιαστική υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων, ακολουθώντας τις εντολές των δικαστικών λειτουργών που διεξάγουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση, έχουν καταφέρει να κάνουν σημαντική πρόοδο στην έρευνα και πλέον είναι κοντά στην ταυτοποίηση ακόμη πέντε ατόμων που πρόκειται να προστεθούν στη λίστα των κατηγορουμένων. Ενα από αυτά είχε υποδείξει η ανήλικη μαθήτρια ως το πρόσωπο που τη μετέφερε, πάντα κατ’ εντολή του Μίχου, σε ορισμένα από τα ραντεβού. Εν συνεχεία, ο ίδιος νεαρός άνδρας παραλάβανε από το παιδί τα χρήματα που του έδιναν οι βιαστές και αυτός με τη σειρά του τα παρέδιδε στον Μίχο.

Οπως είπε το παιδί στην τέταρτη και ίσως την πιο σημαντική κατάθεση που έδωσε, πρόκειται για φίλο του Μίχου, στον οποίο ο 53χρονος είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης του συγκεκριμένου ανθρώπου, έλεγξαν το καταγραφικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είχε εγκαταστήσει ο Μίχος στο μίνι μάρκετ του στην περιοχή του Κολωνού.

Μέσα από αυτό το υλικό, έχουν καταφέρει να κάνουν μεγάλα βήματα όσον αφορά την έρευνα και πλέον είναι σε θέση να μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία εντοπισμού του νεαρού, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. Με βάση τις πληροφορίες, οι ψηφιακές και οι εργαστηριακές έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη για άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία φέρεται να έχουν ανταλλάξει μηνύματα με τη 12χρονη -μιλώντας βέβαια με τον Μίχο που χειριζόταν τα social media του παιδιού- και είχαν δείξει ενδιαφέρον προκειμένου να συναντηθούν μαζί της.

Στην τέταρτη κατάθεσή της, η ανήλικη μαθήτρια είχε δώσει πληροφορίες για αυτούς τους άνδρες, λέγοντας πως όλοι τους συναντήθηκαν μαζί της μόλις για μία φορά. Ωστόσο, οι ειδικοί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., μέσα από τη λεπτομερή δουλειά που κάνουν, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα (IP) των συσκευών που χρησιμοποίησαν προκειμένου να έχουν μια πρώτη επαφή με το παιδί.

«Από τη στιγμή που υπάρχει η IP τους, είναι απλά θέμα χρόνου να ταυτοποιηθεί και η φυσική τους ταυτότητα, ώστε στη συνέχεια να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης», λέει στην «R» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

«Είμαι αθώα»

Απογοητευμένη δηλώνει από την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη συνέχιση της προσωρινής της κράτησης η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό.

Μιλώντας στην «R» από τη φυλακή όπου κρατείται εδώ και περίπου τρεις μήνες, μετά την απολογία της για μαστροπεία της ίδιας της κόρης της, επιμένει στην αθωότητά της και δηλώνει πως δεν πρόκειται να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας που ξεκίνησε αμέσως μόλις έμαθε για το «όχι» των δικαστών.

«Αισθάνομαι απογοητευμένη και αδικημένη από την απόφαση του Συμβουλίου να συνεχιστεί η προφυλάκισή μου. Από εδώ που άδικα βρίσκομαι, προσπαθώ να δώσω κουράγιο και να εμψυχώσω τα παιδιά μου, τα οποία είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με στερούνται και φωνάζουν για την αθωότητά μου. Από τις 24 Ιανουαρίου ξεκίνησα απεργία πείνας και απέχω ακόμα και από το νερό, ως έσχατο τρόπο διαμαρτυρίας μου, αφού πλέον η ζωή δεν έχει καμιά αξία για εμένα, εφόσον κατηγορούμαι και παραμένω ακόμα στη φυλακή για το τόσο σοβαρό και απεχθές αδίκημα σε βάρος ενός από τα παιδιά μου».

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν πως η κατηγορούμενη είναι ύποπτη αν αφεθεί ελεύθερη «να τελέσει συναφείς ή άλλες αξιόποινες πράξεις». Το πλέον επιβαρυντικό στοιχείο, το οποίο ήταν εκείνο που την κράτησε στη φυλακή, ήταν τα εμβάσματα που βρέθηκαν σε λογαριασμό της, συνολικού ποσού 110 ευρώ, και φαίνεται να προέρχονται από την κακοποίηση της 12χρονης. «Το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία», δηλώνει στην «R» η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου. «Μειοψήφησε η κυρία εισηγήτρια, η οποία αιτιολόγησε εμπεριστατωμένα και επί της ουσίας την πρότασή της περί άρσης της προσωρινής κράτησης της μητέρας της 12χρονης, αποφαινόμενη ότι οι ενδείξεις ενοχής της για το κακούργημα που της αποδίδεται τυγχάνουν αποδυναμωμένες και ότι επιπλέον δεν συντρέχει άλλη νόμιμη προϋπόθεση για τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης σε βάρος της και πρότεινε να γίνει δεκτή η προσφυγή της και να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους. Δυστυχώς, η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου», επισημαίνει η δικηγόρος.