Quantcast

Γ.Γ. Υπουργείου Μεταφορών για Αττική Οδό: Μονομερής ενέργεια η αύξηση των διοδίων σε προεκλογική περίοδο

«Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως έτσι ξαφνικά η Αττική Οδός, μονομερώς και χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αποφάσισε την αύξηση των διοδίων», ανέφερε ο κ. Θάνος Βούρδας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ1, με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά. 

Και συνέχισε: «Αντίστοιχη κίνηση είχε κάνει και τον Δεκέμβριο του 2018 η οποία αναιρέθηκε στο τέλος Ιανουαρίου, για αύξηση των διοδίων από την πρώτη Φεβρουαρίου. Επίσης θα ήθελα να θυμίσω ότι τότε δεν προέβη σε ανακοίνωση ότι προτίθεται να αυξήσει την τιμή των διοδίων. Είναι απορίας άξιο πως ανακοινώθηκε αύξηση στην προεκλογική περίοδο, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και για τη μείωση των διοδίων , αλλά και για μελέτες που έχει αναλάβει η Αττική Οδός, τόσο για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, όσο και για τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι».

Ο κ. Βούρδας ανέφερε ότι «υπάρχει επιχείρηση προεκλογικά, να υλοποιήσουν όσο προσδοκούν μετεκλογικά. Η σύμβαση επίσης προβλέπει ένα εύλογο χρονικό στο οποίο η εταιρεία οφείλει να ενημερώσει για την αύξηση, κάτι το οποίο δεν έγινε. Για όλα αυτά θα ακολουθήσουμε τα προβλεπόμενα βήματα από τη σύμβαση, με βάση το συμφέρον των πολιτών. Ήδη έχουμε ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για το συμφέρον των πολιτών», κατέληξε.

 
 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1: