Quantcast

Γ. Χριστιανός, πλοίαρχος Λιμενικού: Είμαστε στο στόχαστρο της Τουρκίας και αμφιβόλου αξίας ΜΚΟ γιατί τους χαλάμε τα σχέδια

Με την ξεκάθαρη φράση "Το Λιμενικό χαλάει τα σχέδια των ΜΚΟ και της Τουρκίας" εξήγησε ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Χριστιανός το γιατί το Λιμενικό Σώμα έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας και αμφιβόλου αξίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με συνεχείς καταγγελίες.

 Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή για το μεταναστευτικό ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος τόνισε ότι το 1/3 των στελεχών του Λιμενικού Σώματος εδώ και 21 μήνες ασχολείται μόνο με την παρακολούθηση των θαλασσίων συνόρων και αυτό γίνεται για να μην αφήνεται η παραμικρή υπόνοια ότι το Λιμενικό Σώμα κάνει κάτι παράνομο. 

"Αν για οποιαδήποτε λόγο υπάρχει πηγή ή πληροφορία ή καταγγελία διερευνάται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αν διαπιστωθεί ότι κάτι δεν γίνεται σωστά αποδίδονται ευθύνες. Όμως στο σχέδιο του Λιμενικού Σώματος  δεν υπάρχουν οι επαναπροωθήσεις. Οι μετανάστες και οι διακινητές δεν θα αποτραπούν από παράνομες ενέργειες . Απεναντίας οποιαδήποτε παράνομη πράξη  κάνει πιο δύσκολο το έργο μας. Αυτές οι καταγγελίες ξέρουμε από που προέρχονται. Προέρχονται από τις τουρκικές αρχές και αμφιβόλου αξίας ΜΚΟ. Είναι ΜΚΟ ή κάτι άλλο; Είναι σίγουρα άνθρωποι που έχουν επενδύσει στο μεταναστευτικό όλο αυτό το διάστημα και το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με την Frontex τους χαλάσαμε τα σχέδια" είπε ο κ. Χριστιανός.