Quantcast

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε φίλτρα νερού

Πλέον είναι ευρέως γνωστό πως το νερό της βρύσης ενδέχεται να περιέχει πολλές ουσίες, που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας μάλιστα, στο νερό εντοπίζονται βαρέα μέταλλα που είναι υπεύθυνα για σοβαρές ασθένειες. Έτσι για όσους θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το να εγκαταστήσουν φίλτρα νερού  μοιάζει ιδανική λύση.

Ακολούθως θα δούμε μερικά οφέλη, που προκύπτουν από την εγκατάσταση ενός συστήματος καθαρισμού του νερού, το κυριότερο εκ των οποίων φυσικά είναι, πως μόνο έτσι μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος, ότι καταναλώνει καθαρό νερό καθημερινά.

#1 Απομακρύνουν τις Επικίνδυνες Ουσίες από το Νερό της Βρύσης

Ο πιο βασικός λόγος για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σύστημα στο σπίτι σας είναι ότι απομακρύνουν τις επικίνδυνες ουσίες από το νερό της βρύσης. Αναζητήστε πιστοποιημένα φίλτρα νερού, που χρησιμοποιούν φίλτρα ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα 850 γραμμαρίων και πολλαπλές ειδικές μεμβράνες. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορείτε να είστε βέβαιοι, ότι απομακρύνουν σχεδόν όλες τις οργανικές και ανόργανες ουσίες και να αισθάνεστε σίγουροι για την ποιότητα του νερού που φτάνει στο ποτήρι σας.

#2 Είναι η Οικολογική Επιλογή

Ακόμα ένας λόγος για να προτιμήσετε τα φίλτρα νερού είναι ότι συμβάλλετε στην προστασία του πλανήτη. Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πιο σημαντικό από ποτέ να μειώσουμε όλοι τη χρήση του πλαστικού. Με ένα σύστημα καθαρισμού του νερού, η αγορά εμφιαλωμένου νερού καθίσταται πια περιττή, μειώνοντας έτσι το πλαστικό που φτάνει στα σκουπίδια και διασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον μας.

#3 Το Νερό από τα Φίλτρα Δεν Περιέχει Μικροπλαστικά

Μια συνέπεια της μόλυνσης του πλανήτη και του νερού είναι, ότι έχει αυξηθεί η περιεκτικότητά του σε μικροπλαστικά. Αυτά τα μικρά κομμάτια πλαστικού είναι συχνά αόρατα στο γυμνό μάτι, κι έτσι περνούν τόσο στο πόσιμο νερό όσο και στις τροφές που καταναλώνετε. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα φίλτρα νερού κάτω πάγκου στην κουζίνα σας, μπορείτε ν’ απομακρύνετε τις ανόργανες ουσίες από το νερό που πίνετε ή χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα.

#4 Εξοικονομήστε Χρήματα

Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού είναι μια πολύ οικονομική λύση για καθαρό νερό. Με μια ενδελεχή έρευνα αγοράς θα βρείτε εταιρείες, που παρέχουν δωρεάν τη συσκευή, ενώ εσείς πληρώνετε μόνο το εσωτερικό φίλτρο. Η εγκατάσταση του συστήματος πάνω στον πάγκο γίνεται δωρεάν, αν και συχνά αναφέρεται, ότι είναι αρκετά εύκολη για να γίνει και από εσάς τους ίδιους. Τα υπόλοιπα έξοδα που θα έχετε, είναι η αλλαγή του φίλτρου ενεργού άνθρακα μια φορά το χρόνο.

#5 Είναι Πρακτικά

Ακόμα ένας λόγος για να προμηθευτείτε πιστοποιημένα φίλτρα νερού άμεσα είναι ότι πρόκειται για πολύ πρακτικές συσκευές. Ειδικά εάν επιλέξετε φίλτρα νερού άνω πάγκου, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη φορητότητά τους, καθώς μπορείτε να τα μεταφέρετε όπου θέλετε, είτε στην κύρια κατοικία σας είτε στο εξοχικό σας, μιας και δεν απαιτούν εγκατάσταση.

#6 Αφαιρούν τη Δυσάρεστη Οσμή από το Νερό

Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει πως το νερό της βρύσης έχει δυσάρεστη οσμή και γεύση. Αυτό οφείλετε συνήθως στην ύπαρξη συγκεκριμένων ουσιών μέσα του, όπως είναι ο σίδηρος κλπ. Πλέον, μπορείτε ν’ απαλλαγείτε από τις οσμές μ’ ένα σύστημα καθαρισμού, που αφαιρεί τις συγκεκριμένες ουσίες.

#7 Βελτιώνουν τη Γεύση του Καφέ

Το νερό που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή του καφέ ή του τσαγιού σας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη γεύση του. Έτσι, εάν θέλετε να ετοιμάζετε πραγματικά απολαυστικά ροφήματα, οι ψύκτες νερού με ενσωματωμένο φίλτρο είναι ιδανικοί. Θέλετε κάποιο ζεστό ρόφημα; Δεν έχετε παρά να επιλέξετε νερό από την αντίστοιχη κάνουλα. Ομοίως κι αν θέλετε να απολαύσετε δροσερό νερό, οπότε δε χρειάζετε να γεμίζετε το ψυγείο σας με μπουκάλια νερό, που θα περιμένετε να κρυώσουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένα σύστημα καθαρισμού του νερού αποτελεί μια αναγκαία και ιδανική επένδυση για το σπίτι σας, μα πάνω απ’ όλα για την υγεία σας. Αναζητήστε τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού, που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας και απολαύστε κρυστάλλινο νερό καθημερινά.