Quantcast

Γιώργος Τράγκας: Από τις αλάνες του Μεταξουργείου στους «αιθέρες» των FM

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Γιώργου Τράγκα σε ηλικία 72 ετών, μετά από πολλές ημέρες μάχης με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ του «Σωτηρία».

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1949 στο Μεταξουργείο, περιοχή που δεν ξέχασε ποτέ... Οπως ο ίδιος ανέφερε συχνά περιγράφοντας τα παιδικά του χρόνια, μια δυνατή εικόνα χαραγμένη στη μνήμη και την καρδιά του ήταν το ποδόσφαιρο με τους φίλους του στις αλάνες του Μεταξουργείου. Αυτό το μικρό αγόρι έφτασε να γίνει μια από τις πιο δυνατές φωνές των ερτζιανών.

Ο Γιώργος Τράγκας άρχισε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.

Εκτός από δημοσιογράφος, στον χώρο του Τύπου είχε διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούριο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές.

Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε την εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.

Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή στον Crash Radio μεταδιδόταν και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία). Επίσης είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TVκαι στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Η ίδρυση του πολιτικού κόμματος

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Σκοπός του, όπως υποστήριξε, ήταν να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμες ώρες για τον γνωστό δημοσιογράφο - Τα τελευταία νέα της υγείας του | eVima | Ειδήσεις Εύβοια

Ο γάμος με τη Μαρία Καρρά

«Αποφάσισα την ανανέωση όρκων στο Λας Βέγκας με τη Μαρία Καρρά, τη γυναίκα που έχω παντρευτεί ήδη δύο φορές» σημείωνε ο Γιώργος Τράγκας το 2019. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αθήνα, τόσο με πολιτικό, όσο και με θρησκευτικό γάμο και πορεύονταν μαζί στη ζωή και τη δουλειά.