Quantcast

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ενώπιον του ανακριτή ο πιλότος- «Να σαπίσεις στη φυλακή» του φώναζαν - ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί και υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος. Κόσμος που βρισκόταν στα δικαστήρια άρχισε να φωνάζει  «τέρας κτήνος. Να σαπίσεις στη φυλακή».

Στο μεταξύ παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια της Καρολάιν. Ο δικηγόρος, Θανάσης Χαρμάνης, δήλωσε: «Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν. Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της».

Σχετικά με το παιδί ο κ. Χαρμάνης είπε: «Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση. Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί.»

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όσον αφορά στο ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας. Υπό την εποπτεία της προϊσταμένης Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, ήδη από το πρωί έχουν δώσει τις σχετικές παραγγελίες στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες ώστε να έρθουν σε επαφή και με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να συντάξουν τις εκθέσεις τους. Οι εκθέσεις αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για την κρίσιμη απόφαση της επιμέλειας του 11 μηνών μωρού. Όπως πάντως έχουν δηλώσει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο οικογενειών ούτως ώστε να γίνει το καλύτερο για το παιδί.

Νωρίτερα την παραίτησή του από την υπεράσπιση του πιλότου, γνωστοποίησε ο δεύτερος συνήγορός του, Βασίλης Σπύρου.

Δείτε τις δηλώσεις του πρώην συνηγόρου του κατηγορούμενου:

Οπως μεταδίδει ο ANT1, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Σπύρου, σημείωσε πως «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως «ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ». 

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του Βασίλη Σπύρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις. 

Σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ευσυγκίνητος μιλώντας για το τι έγινε, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες. «Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», είπε. 

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με την επιμέλεια της 11μηνών Λυδίας. Όπως είπε, «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».