Quantcast

Γλυκά Νερά: Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 20χρονης - Το στοιχείο «κλειδί» που αναζητούν οι Αρχές

Σε ομάδες σεσημασμένων ληστών που έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης στρέφουν τις έρευνες τους οι δύο ειδικές ομάδες οι οποίες συστάθηκαν στην Ασφάλεια για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με θύμα μια 20χρονη μητέρα.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τις έρευνες, πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με επαγγελματίες οι οποίοι καθώς φαίνεται παρακολουθούσαν το σπίτι μέρες πριν και είχαν βρει τα τρωτά του σημεία. Για τον λόγο αυτό ήξεραν πώς να τυφλώσουν τις κάμερες του σπιτιού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η παραμικρή εικόνα από αυτούς και γνώριζαν ακόμη και την ύπαρξη του μικρού σκύλου που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως φυσικός συναγερμός και για αυτό τον σκότωσαν με το που μπήκαν μέσα στο σπίτι.

Ολες αυτές οι κινήσεις προσδίδουν τον επαγγελματισμό αλλά και το αδίστακτο του χαρακτήρα τους αφού όπως αποδείχθηκε ενώ θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν οι δράστες σκότωσαν την 20χρονη.

Παράλληλα οι αστυνομικοί αναζητούν ανθρώπους που ενδεχομένως γνώριζαν την ύπαρξη των χρημάτων μέσα στο σπίτι και κυρίως το γεγονός ότι το ζευγάρι κανόνιζε την αγορά ενός οικοπέδου έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ.

Θα εξεταστούν ακόμα και άτομα που εργάστηκαν στο σπίτι είτε ως οικιακοί βοηθοί είτε ως κηπουροί. Εκτός αυτού έχει ενεργοποιηθεί πλήρως το πληροφοριακό δίκτυο της ασφάλειας, εντός και εκτός φυλακών για την άντληση στοιχείων και πληροφοριών που θα οδηγήσουν στην εξυχνίαση του φρικτού εγκλήματος.

Επίσης, άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα των ερευνητών είναι η επικήρυξη των 300.000 ευρώ που μπορεί να ανοίξει στόματα, καθώς το ποσό είναι μεγάλο και η ανωνυμία του πληροφοριοδότη εξασφαλισμένη.

Ενα σημαντικό στοιχείο που ίσως δώσει συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες και μάλιστα με γενετικό υλικό των δραστών αναζητούν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου έχει μεταφερθεί η σορός της άτυχης 20χρονης, έχει μεταβεί και ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να αναζητήσει με εξελιγμένες μεθόδους ίχνη γενετικού υλικού των δραστών στα νύχια του θύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί η άτυχη κοπέλα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών φαίνεται ότι πάλεψε μαζί τους και για τον λόγο αυτό θα αναζητήσουν ίχνη DNA.

«Τους παρακαλούσαμε να μη μας κάνουν κακό»

Συντετριμμένος είναι ο 32χρονος πιλότος, που είδε τους αδίστακτους ληστές να σκοτώνουν την 20χρονη σύζυγό του δίπλα στο μωρό τους, ενώ αυτός ήταν δεμένος, στο άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Επέστρεψε για πρώτη φορά μετά το έγκλημα στο σπίτι του, συνοδευόμενος από αστυνομικούς. Εκεί έμεινε για αρκετή ώρα, ενώ κατά την αποχώρησή του έκανε δηλώσεις στις κάμερες και τα ΜΜΕ.

"Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς. Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό".

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα έγιναν περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα. Οι ληστές και δολοφόνοι σκότωσαν τον σκύλο της οικογένειας, ο οποίος γαύγιζε συνεχώς και μετά εισέβαλαν στην μεζονέτα της οικογένειας από το παράθυρο του υπογείου.

Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του 32χρονου πιλότου και συζύγου της 20χρονης, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι τους περίπου στις 4:30 τη νύχτα της Δευτέρας. Εδεσαν εκείνον χειροπόδαρα σε μια καρέκλα και ακολούθως άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά. Οπως είπε ο 32χρονος φορούσαν κουκούλες και μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν, βρετανικής καταγωγής, προκαλώντας της ασφυξία με ένα μαξιλάρι ή κατά άλλη εκδοχή με μία μπλούζα, δίπλα στο 11 μηνών μωρό της, το οποίο το πρωί βρέθηκε από τους αστυνομικούς δίπλα στη νεκρή, σε κατάσταση σοκ, να κλαίει.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι αδίστακτοι δράστες απείλησαν το μωρό με όπλο, όπως λένε διαρροές από την Αστυνομία.

Επικήρυξαν 300.000 ευρώ τους φονιάδες της 20χρονης 

Τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών με κοινή απόφαση επικήρυξαν τους δράστες της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά προκειμένου να βρεθούν σύντομα στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους. 

Πιο συγκεκριμένα, με  Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους  τηλεφωνικούς  αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Η ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά: "Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια στη χώρα μας"

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε δηλώσεις μετά το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο να κάνει λόγο για ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα.

Μάλιστα τόνισε πως "τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας". Παράλληλα πρόσθεσε ότι ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε της έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη.