Quantcast

Γλυκά Νερά: Οι γονείς του Αναγνωστόπουλου έχασαν τη διαμάχη για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Τον γύρο των βρετανικών ΜΜΕ κάνει η είδηση της απόρριψης της αγωγής για την αποκλειστική γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας που κατέθεσαν οι γονείς του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η Daily Mail υπογραμμίζει ότι οι γονείς του καθ'ο μολογίαν δολοφόνου θα μπορούν να επικοινωνούν με τη εγγονή τους για μία ώρα την εβδομάδα είτε μέσω Skype είτε μέσω άλλης πλατφόρμας. 

«Απέτυχαν να πάρουν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας», σχολιάζει η Sun για τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν.

Όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, το αίτημα των γονιών του Αναγνωστόπουλου για την επιμέλεια της Λυδίας, απορρίφθηκε από δικαστήριο της Αθήνας. 

Πλέον, η γιαγιά και ο παππούς από την πλευρά του πατέρα, θα έχουν μόλις μία ώρα την εβδομάδα για να τη συναντούν «μέσω Skype ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων» αποφάσισε το δικαστήριο. 

«Είναι αυτό που θέλαμε με κάθε τρόπο. Το κοριτσάκι θα ζήσει τώρα με ηρεμία με την αδερφή και τη μητέρα της Καρολάιν στις Φιλιππίνες. Η Λυδία δε θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη εκεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης. 

Υπενθυμίζεται πως η προσφυγή των γονέων της Καρολάιν, προς τους οποίους έχει δοθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια της Λυδίας, αφορά την αλλαγή του τρόπου και των ωρών επικοινωνίας με τους πατρικούς παππούδες, λόγω της μετοίκησης του παιδιού.

Η Mirror, σημειώνει ότι παρά τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, οι γονείς του δράστη δεν δίστασαν να εκκινήσουν νομική διαδικασία για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη (9/03) εκδόθηκε η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την ανάθεση σε αυτούς της αποκλειστικής γονικής μέριμνας της μικρής Λυδίας.

Από την άλλη έγινε δεκτό το αίτημα που είχε καταθέσει η μητέρα της 19χρονης Καρολάιν, Σουζάνα, σύμφωνα με την οποία ζητούσε η επικοινωνία ανάμεσα στη μικρή Λυδία και τους γονείς του Αναγνωστόπουλου να γίνεται, πλέον, με Skype ή με άλλα μέσα μία ώρα την εβδομάδα.

«Έγινε δεκτή η αγωγή της μητέρας της Καρολάιν με την οποία ζητούσε η επικοινωνία να γίνεται πλέον με Skype ή άλλα μέσα μία ώρα την εβδομάδα κατόπιν συνεννόησης με την μητέρα της Καρολάιν», είπε ο  δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης.