Quantcast

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Σοκάρουν οι μαρτυρίες - «Φοβόταν πως θα έχει την τύχη της Καρολάιν»

Φρίκη προκαλούν οι μαρτυρίες συγγενών και φίλων για το μαρτύριο που περνούσε η 32χρονη Δώρα, η οποία έπεσε νεκρή από τα πυρά του πρώην συντρόφου της και κατόπιν αυτόχειρα στη Ρόδο.

Για έναν επιθετικό, βίαιο και χειριστικό χαρακτήρα, κάνουν λόγο οι συγγενείς της άτυχης εκπαιδευτικού, τονίζοντας μάλιστα ότι η ίδια τους είχε εξομολογηθεί πως φοβόταν ότι θα έχει την τύχη της Καρολάιν.

Η Δώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν μία κοπέλα με όνειρα γεμάτη αγάπη για τη ζωή. Βρισκόταν σε σχέση με τον μετέπειτα δολοφόνο της τους τελευταίους εννιά μήνες. Το ζευγάρι πήγε τον Αύγουστο διακοπές. Εκεί, σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης 32χρονης, ξεκίνησε το μαρτύριο. Η νεαρή εκπαιδευτικός μετά τις διακοπές αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτήν την σχέση.

Φοβόταν για τη ζωή της

Η 32χρονη είχε εξομολογηθεί στην αδερφή της ότι φοβόταν για τη ζωή της. «Φοβότανε. Φοβότανε πολύ γιατί δεν την είχε πλησιάσει». Οι φόβοι τελικά βγήκαν αληθινοί. 

Τα «προφητικά» λόγια: «Θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις»

Μερικές ημέρες πριν από τη δολοφονία, ο άνδρας είχε σταματήσει να την παρακολουθεί, όπως έκανε το τελευταίο διάστημα, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, τονίζει η ξαδέρφη της μιλώντας στον ANT1. 

«Προχθές το βράδυ, έβγαινα από το σπίτι μαζί με τη μητέρα της και μου είπε: «αυτός μπήκε στο αμάξι και την παρακολουθεί» και της είπα «πρόσεχε να μην σκοτώσει το παιδί». Κάναμε πλάκα μεταξύ μας» δήλωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία συνομιλία που είχε η 32χρονη το βράδυ πριν από την ημέρα της δολοφονίας. «Θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις» είχε πει, αστειευόμενη.

«Μαμά αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός»

«Τέσσερις τα ξημερώματα και μου λέει ''μαμά αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός, έχει πρόβλημα, θέλω να τον χωρίσω'' και της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ. Και λέει τα είπα και στη μάνα μου τώρα μην νομίζεις ότι δεν μιλάω, δεν μιλάω και καλά τον προετοίμαζε ότι δεν πάμε καλά», δηλώνει συγκλονισμένη η μητέρα της άτυχης κοπέλας στο Mega. 

«Τελείωσε το μεταπτυχιακό της με άριστα. Αρίστευσε. Ο κύριος ζήλεψε. Κάτι που το έμαθα μετά. Το παιδί έμεινε εκεί Ιούλιο. Αύγουστο πήγανε διακοπές δύο εβδομάδες, τρεις έλειπαν Κάλυμνο πήγανε και εκεί κάτι έγινε σε ένα, που βρέθηκε μία ξαδέλφη της και εκεί ο κύριος έδειξε έναν εαυτό, αυτός είχε ξεκινήσει μόλις έκλεισε η πόρτα του σπιτιού. Της έλεγε ''δεν θα βγεις έξω''. Ξεκίνησε ας πούμε όταν θα βγαίνεις έξω το κλειδί ήταν πάντα πίσω από την πόρτα να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

«Όλοι γνώριζαν αλλά έκαναν τα στραβά μάτια»

Η πρώην σύζυγος του δράστη, μόλις άκουσε για τη δολοφονία της Δώρας, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, ήταν σίγουρη ότι πρόκειται για τον Κ. Μ. «Λέω "αυτός είναι". 'Oταν το άκουσα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και το συνειδητοποίησα».

Την ίδια ώρα, έστειλε το δικό της μήνυμα. «Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν. Να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως από τη σχέση τους και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες». Και λέει πως όλοι γνώριζαν αλλά είχαν επιλέξει «να κάνουν τα στραβά μάτια». Δηλαδή, αναφέρει τα εξής: «Οι συγγενείς και φίλοι των γυναικών που γνωρίζουν όσα συμβαίνουν δεν θα πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι γνώριζαν».