Quantcast

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 53χρονο - Η κατάθεση-σοκ στους αστυνομικούς

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο 53χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του χθες στο Κουκάκι.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον 53χρονο που το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 46χρονο σύζυγό του στο Κουκάκι. 

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη και για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της απειλής εις βάρος της συζύγου του καθώς σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία είχε απειλήσει τη γυναίκα και στο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Η νέα ανθρωποκτονία έχει προκαλέσει σοκ.

Ο εν διαστάσει σύζυγός της τής αφαίρεσε τη ζωή γιατί όπως φέρεται να είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του «είχε παθολογική ζήλια». 

«Είχα παθολογική ζήλια για εκείνη. Πίστευα ότι με απατούσε. Είχα φύγει από το σπίτι και επέστρεψα πριν από ένα μήνα. Γύρισα από τη δουλειά στις 23:30. Είδα ότι είχε ετοιμάσει βαλίτσες να φύγει ταξίδι. Τη ρώτησα πού πας και δεν μου απαντούσε. Εκνευρίστηκα και τη χτύπησα. Με χτύπησε και εκείνη. Άρπαξα το μαχαίρι από το τραπέζι και τη χτύπησα. Πήρα τον γιο μας τηλέφωνο και έφυγα από το σπίτι» φέρεται να κατέθεσε ο δράστης.

Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 53χρονος κάλεσε τον γιο τους στο τηλέφωνο και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε τη μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε αποφασίσει να χωρίσει εδώ και καιρό, αλλά δεν είχαν προχωρήσει την έκδοση διαζυγίου. Ο δράστης είχε μετακομίσει τους τελευταίους μήνες σε άλλο σπίτι, ενώ η κόρη τους έμεινε μαζί με την μητέρα της, με τον γιο να σπουδάζει εκτός Αθηνών.

Οι καβγάδες τους τελευταίους μήνες είχαν ενταθεί, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ο δράστης φέρεται να έλεγε σε φίλους του ότι δεν μπορούσε να αντέξει τα έξοδα του δεύτερου σπιτιού και ότι ήθελε να επιστρέψει πίσω. Όμως η άτυχη 46χρονη δεν ήθελε.

«Ήταν μια γυναίκα βαθιά θρησκευόμενη που ζούσε για τα παιδιά της και εργαζόταν σκληρά ως καθαρίστρια», αναφέρουν σοκαρισμένοι γείτονες της άτυχης γυναίκας. «Ήταν ένας άγγελος». 

 Ο 53χρονος θα οδηγηθεί το πρωί του Σαββάτου ενώπιον του Εισαγγελέα.

«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε φίλη του θύματος. 

«Εγώ τη γυναίκα ήξερα. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ καλός. Την είχα γνωρίσει από ένα γκρουπ που πηγαίναμε Ιεροσόλυμα. Ήταν πολύ θρησκευόμενο άτομο. Το μόνο που έμαθα από κοινούς γνωστούς είναι ότι είχε χωρίσει πριν δύο χρόνια με το σύζυγό της και μετά τα ξαναβρήκαν. Την ξέρω από το 2007. Τι προβλήματα είχε με τον άντρα της δεν ξέρω. Ήμασταν γνωστές, είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο. Δεν ήξερα τίποτα για την προσωπική της ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων η φίλη της αδικοχαμένης 46χρονης στο MEGA.