Quantcast

Η αναφορά της Ιωάννας Μάνδρου για τη Μάγδα Φύσσα που προκάλεσε αντιδράσεις - Η απάντηση της δημοσιογράφου

Αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο προκάλεσε ένα σχόλιο της Ιωάννας Μάνδρου για τη Μάγδα Φύσσα. 

Συγκεκριμένα η δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του καναλιού “Σήμερα” αναφερόμενη μεταξύ άλλων στη μητέρα του Παύλου Φύσσα τόνισε:

«Δεν είναι μία γυναίκα διανοούμενη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα. Είναι μία γυναίκα η οποία έχει έναν άνδρα ναυτεργάτη, που δούλευε όποτε είχε δουλειά, μια στη χάση και μια στη φέξη. Δηλαδή σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές, δηλαδή οι άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Είδατε και πόσο κόσμια είναι και πόσο περιποιημένη είναι. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

Ο δήμαρχος Περάματος: Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη η κ. Μάνδρου από όλες τις γυναίκες της πόλης μας

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν γι' αυτή την αναφορά της κ. Μάνδρου ήταν ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Στη δήλωσή του μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι "θα ήταν τιμή μας η κυρία Μάγδα Φύσσα να ήταν από το Πέραμα" και καλεί τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ "να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από Όλες τις γυναίκες της πόλης του Περάματος".

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Έκπληκτος ενημερώθηκα πως σε πάνελ πρωινής εκπομπής η δημοσιογράφος κυρία Ιωάννα Μάνδρου, στην προσπάθειά της να εγκωμιάσει ( ; ) τη γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα για την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, προέβη σε σχόλια που μπορούν να χαρακτηριστούν το λιγότερο προσβλητικά για τους κατοίκους του Περάματος.

Είναι αδιανόητο πως ακούστηκε σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας μία τοποθέτηση ακραίου κοινωνικού ρατσισμού, η οποία έχει εξοργίσει όχι μόνο τους πολίτες του Περάματος και του Πειραιά, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Ειδικότερα, είπε επί λέξει για την κυρία Μάγδα Φύσσα: «Δεν είναι μία γυναίκα διανοουμένη, που στέκεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα. Είναι μία γυναίκα που είχε έναν άντρα ναυτεργάτη, δηλαδή όποτε είχε δουλειά, στη χάση και στη φέξη, δηλαδή ανήκει σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές. Δηλαδή οι άνθρωποι... και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα; Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμιά μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

Μάλλον η κυρία Μάνδρου μπερδεύτηκε, καθώς νόμιζε πως μιλάει με εκείνους που θεωρούν την πλειοψηφία των ανθρώπων «πλέμπα», χωρίς ποιότητα, αισθητική και επίπεδο. Αυτοί οι πληβείοι -κατ' αυτούς- όταν αγωνίζονται για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να κατηγορούνται για αναρχία και διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης.

Να πληροφορήσουμε την δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ πως θα ήταν τιμή μας η κυρία Μάγδα Φύσσα να ήταν από το Πέραμα, αλλά διαμένει στο γειτονικό Κερατσίνι, περιοχή όπου συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που θα έπρεπε να γνωρίζει. Παρ' όλα αυτά είναι η μάνα του αντιφασιστικού αγώνα, συνεπώς και του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου όλου.

Να την πληροφορήσουμε επίσης πως οι γυναίκες των περιοχών μας είναι ευπρεπείς, καλοντυμένες, εργάζονται με φιλοτιμία και αξιοπρέπεια, είναι άξιες μητέρες, εκφράζουν μεστό λόγο, ενώ ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν κάποιο λάθος. Το τελευταίο προτέρημα θα ήταν καλό να το λάβει υπ' όψιν της η κυρία Μάνδρου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που εκφράζει δημόσιο λόγο. Το λιγότερο που αναμένουμε από εκείνη είναι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από Όλες τις γυναίκες της πόλης του Περάματος».

Η απάντηση της δημοσιογράφου

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η Ιωάννα Μάνδρου απάντησε με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, όπου έκανε λόγο για "λάσπη" και "fake news".

Δείτε την ανάρτησή της:

”Λοιπόν. Ας αφήσουμε τη λάσπη και τα fake news. Ανήκω σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή έχω δώσει δημοσιογραφικές μάχες για τη δίωξη της εγκληματικής δράσης της ΧΑ. Και με τα γραπτά μου και με τη δημόσια παρουσία μου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και έχω αγωνιστεί σκληρά στη ζωή μου. Έχω αγωνιστεί ως δημοσιογράφος για το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών. Η αλητεία έχει και όρια της. Δεν προέβην σε κανένα κοινωνικό η άλλο διαχωρισμό για τη μητέρα Φύσσα στην οποία δημόσια και κατ' επανάληψη έχω εκφράσει το σεβασμό μου, όπως έκανα και σήμερα το πρωί. Μίλησα για την εμφάνιση της για να καταδείξω το συγκροτημένο της προσωπικότητά της και επαίνεσα δημόσια την παρουσία της στη δίκη και ως μάνα και ως πολίτη και ως σύμβολο της αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου. Αλλού αυτά. Όχι σε μένα. Η αλητεία και η εκτόξευση λάσπης σε μένα δεν πιάνουν. Αλλού παιδιά”.