Η αναστήλωση της γέφυρας του Πηνειού – Δείτε φωτό και βίντεο

Οργασμός εργασιών ξεκίνησε εδώ και μια εβδομάδα στην γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη λόγω της αναστήλωση της, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την παλαιά εθνική οδό.

Έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο από τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Οι εργασίες της γέφυρας που κατασκευάστηκε την δεκαετία του ’60 θα διαρκέσουν 8 μήνες και η κυκλοφορία θα δοθεί εκ νέου στην διάθεση των οδηγών στο τέλος του Ιουνίου του 2020.

Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να διέρχονται με τα αυτοκίνητά του μέσω της παλιάς εθνικής οδού μέχρι την διασταύρωση του Ομολίου. Επίσης, μπορούν να φτάσουν μέχρι την Αγία Παρασκευή και μετά από εκεί να επιστρέψουν κάνοντας την ίδια διαδρομή.

Βάση της ανακοίνωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας ισχύουν τα εξής:

Α/Κ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ -ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού.

Ι/Κ ΤΕΜΠΩΝ

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, και τη δημιουργία παράκαμψης στην περιοχή αναστροφής των οχημάτων του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου.

Ι/Κ ΟΜΟΛΙΟΥ-ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΡΑΤΑΡΙΑΣ

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, ενώ προβλέπεται και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού με υποχρεωτική έξοδο των οχημάτων από την Π.Ε.Ο. μέσω του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Ομολίου.

Αντίστοιχα η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης, ενώ προβλέπεται ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού και η υποχρεωτική αναστροφή των οχημάτων της Π.Ε.Ο. με την κατασκευή προσωρινού κομβίδιου κυκλικής κίνησης.

Ι/Κ ΠΥΡΓΕΤΟΥ- Η/Κ ΡΑΨΑΝΗΣ

Η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: