Quantcast

Η doValue αρωγός στο όνειρο σπουδών φοιτήτριας από τη Δονούσα σε συνεργασία με την ExcellenSeas

Συνεχίζοντας το ταξίδι της προσφοράς και των δράσεων #Αξίες Ζωής, η doValue κατά το δεύτερο σταθμό της στην ακριτική Δονούσα και σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas, συνδράμουν στο να πραγματοποιηθεί το όνειρο των σπουδών της Ειρήνης Πρασίνου, μίας εκ των λιγοστών μαθητριών του νησιού μετά την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο.

Στο ακριτικό νησί διέμενε μέχρι πρόσφατα η Ειρήνη η οποία φέτος γέμισε περηφάνια και συγκίνηση τους δικούς της ανθρώπους, με την εισαγωγή της στη Φιλοσοφική Σχολή. Βέβαια, σε αυτό το τολμηρό βήμα προς τη νέα της ζωή, δεν είναι μόνη. Έχει για στήριγμα την ExcellensSeas, την ΑΜΚΕ που δημιουργήθηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τον αγώνα των νέων να πετύχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, για αυτό της εξασφάλισε μία υποτροφία με χορηγία της doValue, ώστε να ξεκινήσει δυναμικά και με θάρρος την ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία.

Δείτε εδώ το οδοιπορικό της doValue Greece στη Δονούσα:

Η υποτροφία ExcellenSeas διαθέτει τρεις άξονες: Οικονομική βοήθεια, παροχή μέντορα ή επιστημονικού συμβούλου και πρακτική άσκηση, ενώ η Ειρήνη αναφέρει σχετικά με αυτό πως, «η υποτροφία που μου δόθηκε μου δίνει μια σιγουριά για το μέλλον μου, οι συμβουλές, η καθοδήγηση και η οικονομική στήριξη που μου εξασφαλίζει η υποτροφία της ExcellenSeas και χρηματοδοτεί η doValue Greece μου παρέχει τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στις καθημερινές απαιτήσεις».

Ωστόσο, η Ειρήνη είναι μόνο ένα από τα παιδιά που άνοιξαν «πανιά» από κάποιο ακριτικό νησί για μία νέα ζωή γεμάτη γνώση, νέες εμπειρίες και όνειρα. Διότι, όπως επισημαίνει και η πρόεδρος του ΔΣ της ExcellenSeas, Ευγενία Τζαννίνη, «έχουμε επιτύχει έναν πολύ καλό αριθμό φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν μέσα από το πρόγραμμα, ήδη είναι 32 και φέτος φτάνουμε τους 40, στόχος μας είναι να μπορούσαμε να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τη βοήθεια των χορηγών μας».

Αναφερόμενος στις δράσεις «Αξίες Ζωής» ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece κ. Τάσος Πανούσης δήλωσε: «Η έναρξη των πρωτοβουλιών αυτών από τα ακριτικά νησιά μας, σηματοδοτεί τη δέσμευση της doValue να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος των εσόδων που παράγονται από τη δουλειά των ανθρώπων μας. Αποτελεί συνειδητή επιλογή μας η στήριξη τόσο των ακριτικών σχολείων, αρχής γενομένης από την Ανάφη, συμβάλλοντας στη δημιουργία κινήτρων για τα παιδιά που προάγουν το μέλλον των περιοχών αυτών, όσο και η έμπρακτη στήριξη νέων ανθρώπων όπως η Ειρήνη από τη Δονούσα, στο ξεκίνημά τους να κατακτήσουν μέσα από τις σπουδές τους τον κόσμο. Στόχος μας είναι κάθε δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα και να στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της κοινωνίας».

Οι ενέργειες στην Ανάφη και τη Δονούσα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της doValue Greece #Αξίες Ζωής. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει ένα ευρύ πλάνο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εναρμονισμένο με την στρατηγική βιωσιμότητας που εφαρμόζει το Group, με ενέργειες που εστιάζουν σε τρεις άξονες: Κοινωνία - Περιβάλλον – Υγεία. Παράλληλα, στους βασικούς στόχους της, είναι να στέκεται αρωγός στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις περιοχές της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν ελλείψεις και αδυναμίες.

Τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και τον αγώνα των μαθητών στα ακριτικά νησιά για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στηρίζει έμπρακτα, με πρωτοβουλίες της, η doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας #Αξίες Ζωής και εναρμονισμένη με το Πλάνο Βιωσιμότητας του Group 2021-2023.