Quantcast

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στις αναφορές περί «παράνομων δραστηριοτήτων» του πιλότου - Τι λέει ο ίδιος

Απαντήσεις στα βρετανικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παράνομες δραστηριότητες του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με αφορμή τα διάφορα βρετανικά δημοσιεύματα όπως το χθεσινό της Mirror που ανέφεραν ότι η ελληνική αστυνομία υποψιάστηκε ότι ο Αναγνωστόπολος σκότωσε τη σύζυγό του αφού εκείνη ανακάλυψε ότι χρησιμοποιούσε το ελικόπτερό του για να μεταφέρει ναρκωτικά, ο κ. Σκρέκας απαντά:

«Οι μυθοπλασίες δεν αφορούν το κράτος» είπε στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου και συνέχισε: «Όταν υπάρχουν στοιχεία, αξιολογούνται από τις δικαστικές Αρχές που ξέρουν να κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους».

Συμπλήρωσε πως η αστυνομία είναι «εδώ και σε συνεργασία μαζί τους θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα». Ερωτώμενος εάν διερευνάται αυτό το σενάριο, τόνισε πως «οι έρευνες δεν είναι αντικείμενο συζήτησης στον αέρα».

Το νέο μήνυμα του Αναγνωστόπουλου

«Mετέφερε ναρκωτικά για καρτέλ»«Εκείνη το ανακάλυψε»«Της έκλεισε το στόμα»...Αυτοί είναι οι τίτλοι σε τρία σημερινά δημοσιεύματα των Daily Mail, Mirror και Sun, που αναφέρονται στην δολοφονία της νεαρής μητέρας από τον σύζυγο της.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος, μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, απαντά στον ΑΝΤ1, μέσω του δικηγόρου του, για όσα ισχυρίζονται τα τρία βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Όπως λέει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στον ΑΝΤ1, «η θέση μου είναι πάγια. Αρνούμαι όσα γράφονται για μένα».

Οι βρετανικές εφημερίδες δεν έχουν σταματήσει να σκαλίζουν την υπόθεση. Επικαλούμενες, αστυνομικές πηγές, υποστηρίζουν ότι υπάρχει «σκοτεινό εγκληματικό παρελθόν του 33χρονου πιλότου», που «δεν ξεκινά τη στιγμή της δολοφονίας, αλλά πολύ πιο πίσω».

«Οι Έλληνες αστυνομικοί», γράφουν τα δημοσιεύματα, «φοβούνται πως ο καθ' ομολογία του δολοφόνος μετέφερε με το ελικόπτερο ναρκωτικά για καρτέλ».

Ο πατέρας της Καρολάιν είχε μιλήσει στη Sun για το ενδεχόμενο η κόρη του να ανακάλυψε κάτι και να δολοφονήθηκε γι' αυτό. Όπως είχε πει ο Ντέιβιντ Κράουτς, «δεν μπορώ να το αποκλείσω. Η κόρη μου ήταν ένα άτομο που ήθελε τη Δικαιοσύνη, ήθελε τα πράγματα να είναι σωστά».

Ο συζυγοκτόνος διαψεύδει πως αυτό ήταν το κίνητρο που τον οδήγησε να σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια την μητέρα του παιδιού τους. Επιμένει πως όλα έγιναν σε μια στιγμή που θόλωσε κι έχασε την ψυχραιμία του, όμως οι ανακρίβειες και τα χρονικά κενά παραμένουν ανεξήγητα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, «τις υποψίες για ανάμειξη του καθ’ ομολογίαν του συζυγοκτόνου σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών», πυροδότησε η έρευνα στα οικονομικά του, «η οποία δεν δικαιολογεί ούτε τις πανάκριβες αποδράσεις στο εξωτερικό ούτε και τα σχέδια του πιλότου να χτίσει βίλα με πισίνα στο οικόπεδο που αγόρασε στο όνομα του, η μητέρα της Καρολάιν, όπως έχει αποκαλύψει ο δικηγόρος της».