Quantcast

Η επιστολή Σμαραγδή για τις "ευφρόσυνες αναμνήσεις από την Κομοτηνή" - Το "ευχαριστώ" στον Ευ. Στυλιανίδη

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και οι ευφρόσυνες αναμνήσεις του από την Κομοτηνή, περιγράφονται σε επιστολή που συνέταξε ο ίδιος, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του στην πόλη. 

Ο σκηνοθέτης κάνει λόγο για ανθρώπους που ξέρουν ν' αγαπούν, να αγαπούν πολύ και ευχαριστεί από το βάθος της ψυχής του τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και ποιο είναι το σπάνιο βίωμα που του χάρισε.

Ο σκηνοθέτης γράφει μεταξύ άλλων: Δεν πέρασε πολύ καιρός που βρέθηκα στην Κομοτηνή για την παρουσίαση του βιβλίου "Στη διαλεκτική της αρμονίας..." πάνω στον Μίκη Θεοδωράκη με τον συνσυγγραφέα πρύτανη Κώστα Γουλιάμο, αλλά και τον Ακρίτα Ευριπίδη Στυλιανίδη που ήταν επίσης συμπαρουσιαστής και συντονιστής.

Καιρό τώρα έψαχνα να βρω λίγο χρόνο (το μυαλό είναι απασχολημένο με τον Καποδίστρια που ετοιμάζω) για να γράψω γι' αυτά που έζησα στη πόλη σας εκείνο το διήμερο.

Πρώτα από όλα να πω ότι γνώρισα δύο σπουδαίους ανθρώπους από κοντά: τον πρύτανη Κώστα Γουλιάμο και κυρίως τον συντοπίτη σας Ευριπίδη Στυλιανίδη. Και όταν λέω γνώρισα από κοντά, εννοώ ότι "είδα" το χρώμα της ψυχής του που κοιτάζει ευθεία, εκεί που πρέπει να κοιτάνε οι Ακρίτες, στη ανόρθωση της λαβωμένης πατρίδας, της μέσα Ανώτερης Ελλάδας και πώς να αναστηθεί μετά την ολέθρια έλευση των απάτριδων εθνομηδενιστών.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή: