Η γιαγιά Παναγιώτα από τον εφιάλτη της πυρκαγιάς στην Εύβοια: «Θέλω να πρασινίσει ξανά ο τόπος μου» - Βίντεο

Η Γιαγιά Παναγιώτα που στα 81 της χρόνια έζησε την πιο φρικτή μέρα της ζωής της, όταν οι φλόγες πλησίαζαν το σπίτι της στις Γούβες της Εύβοιας, μιλά στην ΕΡΤ.

Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του πλανήτη και συγκαταλέγεται στις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς. Η ίδια, όπως εξομολογείται στη ΕΡΤ αυτό που θέλει είναι να ξανά-πρασινίσει ο τόπος της.

Η Παναγιώτα Νουμίδη πέρασε κατοχή και εμφύλιο. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης όμως για εκείνη ήρθε στα 81 της χρόνια, όταν οι φλόγες πολιόρκησαν το σπίτι της στις Γούβες.

«Φύγε μου λέει, εγώ φεύγω κάτω γιατί με έκαιγε η φωτιά και όταν έφτασα στην πόρτα, είδα ότι η φλόγα ερχότανε προς το σπίτι και έχασα τον άντρα μου. Νίκο, Νίκο φώναζα, έχασα τον άντρα μου. Λιποθύμησα, με πήγαν στο κέντρο υγείας, δε μπορούσαν να με συνεφέρουν, μου έβαλαν οξυγόνο, ενέσεις», αφηγείται.

«Την πήραν τα παιδιά, να είναι καλά και την πήγαν στο κέντρο υγείας, εγώ είπα στον αστυνόμο ότι δε μπορώ να φύγω, καίγεται το σπίτι. Ούρλιαζε το τηλέφωνο, είχε μήνυμα που έλεγε εκκενώστε άμεσα», λέει ο σύζυγός της, Παναγιώτης.

«Ήρθανε με αγκαλιάζανε και μου έλεγαν, γιατί έκλαιγα, μη κλαις, σε έχουνε όλα τα κανάλια, και τους λέω εγώ τι έκανα. Φώναζα. Φώναζα βοήθεια, εγώ αγαπώ το χωριό, τους ανθρώπους του», λέει μεταξύ άλλων.

Δείτε όσα είπε η κ. Παναγιώτα στην ΕΡΤ: