Quantcast

Η ΙΚΕΑ έρχεται πιο κοντά σου

Το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς»  εγκαινίασε πρόσφατα ο Όμιλος FOURLIS στο κέντρο του Πειραιά, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν γρήγορα και εύκολα τις αγορές τους.

Πρόκειται για καταστήματα διαφορετικής λογικής από αυτά που ήδη υπάρχουν, καθώς βρίσκονται μέσα στην πόλη, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν ακόμα πιο εύκολη και άμεση πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο οι κάτοικοι του Πειραιά αλλά και των γύρω περιοχών μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να βρεθούν στο κατώφλι του νέου καταστήματος ΙΚΕΑ, μια ανάσα από την αγορά και το λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση από τον Όμιλο FOURLIS, με στόχο να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών, ξεπερνώντας μάλιστα τις προσδοκίες τους. Το κατάστημα στον Πειραιά αποτελεί το πρώτο από αυτά, ενώ στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλα, στο πλαίσιο των διαρκών επενδύσεων του Ομίλου FOURLIS στην ελληνική αγορά. Επενδύσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ακόμη και σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου είναι αυτή που διανύουμε, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην εθνική οικονομία.  Τα καταστήματα «νέας γενιάς» έρχονται ως απάντηση στις προκλήσεις της εποχής, όπου ο καταναλωτής είναι καλά ενημερωμένος και αναζητά αμεσότητα, ταχύτητα και ευκολία στις καθημερινές του αγορές. 

Νέα αγοραστική εμπειρία 

Στην χώρα μας το πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ στεγάζεται σε ένα ιστορικό, νεοκλασικό-διατηρητέο κτίριο, το «Μέγαρο Πολίτου», που βρίσκεται επί της Δημ. Γούναρη, πολύ κοντά στο λιμάνι.  Το νέο κατάστημα επιφάνειας 2.000 τ.μ., εκτείνεται σε τρεις ξεχωριστούς ορόφους. Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πάνω από 1.000  ετοιμοπαράδοτα προϊόντα που ανανεώνονται συνεχώς και να παραγγείλουν ο προϊόντα για να τα παραλάβουν είτε στον χώρο τους, είτε σε άλλο κατάστημα ΙΚΕΑ. 

«Ξενάγηση» στο νέο κατάστημα ΙΚΕΑ

Αναλυτικότερα στο ισόγειο φιλοξενούνται Είδη Οικιακού Εξοπλισμού και Αξεσουάρ (είδη μαγειρέματος, είδη σερβιρίσματος, είδη διακόσμησης, λευκά είδη για το κρεβάτι, λευκά είδη για το σπίτι, είδη μπάνιου, φωτιστικά, είδη οργάνωσης και αποθήκευσης σπιτιού), μαζί και το νέο Take-Away Café του καταστήματος.

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται ο Eκθεσιακός Xώρος, με ιδέες και λύσεις για τη διαμόρφωση του καθιστικού, του γραφείου, της κουζίνας, της τραπεζαρίας και των υπνοδωματίων, όπου οι πελάτες μπορούν να βάζουν τις παραγγελίες τους  καθώς και επιλεγμένα μικροέπιπλα για άμεση αγορά.  

Στον δεύτερο όροφο φιλοξενείται το Εστιατόριο IKEA, το οποίο θα λειτουργεί από τις 21 Ιουλίου, η Γωνιά με τις Σουηδικές Γεύσεις και ο Χώρος Σχεδιασμού, στον οποίο βρίσκονται καθημερινά, κατόπιν ραντεβού, εξειδικευμένοι υπάλληλοι, για να βοηθούν τους πελάτες να σχεδιάσουν  την κουζίνα των ονείρων τους και τη ντουλάπα που χρειάζονται για το υπνοδωμάτιό τους. 

Βιώσιμη ανάπτυξη 

Στο Eστιατόριο του καταστήματος «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ θα μπορεί κανείς να απολαύσει μοναδικά κρύα και ζεστά γεύματα, όπως τα σουηδικά κεφτεδάκια ΙΚΕΑ, με θέα στο εμβληματικό λιμάνι του Πειραιά. Το  νέο κατάστημα μας μυεί με τον δικό του τρόπο, σε έναν πιο σύγχρονο τρόπο ζωής και διατροφής με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αρχικά, όλα τα προϊόντα θα προσφέρονται σε ανακυκλώσιμες και χάρτινες συσκευασίες και θα είναι διαθέσιμα είτε για take-away, είτε για κατανάλωση εντός του εστιατορίου. Επιπλέον, στο Take- Away Café μπορεί κανείς να δοκιμάσει βιολογικό καφέ με πιστοποίηση UTZ, που καλλιεργείται με βιώσιμες πρακτικές και με καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ υπάρχει πλήρης ιχνηλασιμότητα γύρω από το «ταξίδι» του καφέ - από τον κόκκο, μέχρι το φλιτζάνι. Ακόμα και τα διάσημα κεφτεδάκια ανανεώθηκαν, προσφέροντας μια νέα φυτική παραλλαγή της αγαπημένης συνταγής, εξίσου νόστιμη με τα κλασικά κεφτεδάκια, αλλά έχουν μόνο 4% περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Την ίδια στιγμή, ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων παραμένει προτεραιότητα για την ΙΚΕΑ. Όλα αυτά, στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου FOURLIS για ένα πιο αειφόρο μέλλον.

Ο Όμιλος FOURLIS με μια ματιά 

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, ο Όμιλος FOURLIS, λειτουργεί σήμερα πέντε καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο, ενώ διαθέτει έξι Pick-Up & Order Points στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο. Ο Όμιλος FOURLIS αριθμεί σήμερα 139 καταστήματα στη λιανική αθλητικών ειδών. Επενδύει σταθερά και με αισιοδοξία στην ανοδική πορεία της αγοράς και προσβλέπει σε ακόμα ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, πάντα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Στην αρχή του 2022 θα τεθεί σε λειτουργία το πλήρως αναβαθμισμένο Logistic Center Οινοφύτων,  επένδυση ύψους 11εκ. ευρώ, με την τοποθέτηση Υψηλής Τεχνολογίας Αυτοματοποιημένου Εξοπλισμού για τη διακίνηση των προϊόντων αθλητικών ειδών, τόσο προς τα φυσικά καταστήματα, όσο και προς τους καταναλωτές των ηλεκτρονικών καταστημάτων των INTERSPORT και ATHLETE’S FOOT σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, και Κύπρο.