Quantcast

Η κακοκαιρία σάρωσε από Εβρο έως Κρήτη - Χαλαζόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας

Η κακοκαιρία έπληξε και την Αττική με καταιγίδες και ισχυρή χαλαζόπτωση ακόμη και το κέντρο της Αθήνας.

Ιδιαίτερα ισχυρά ήταν τα φαινόμενα σε όλο το λεκανοπέδιο, με το χαλάζι να δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και στους δρόμους.

Σύμφωνα με αναρτήσεις πολιτών η σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης στην Αθήνα ακόμη και σε μέγεθος  μπαλάκι γκολφ προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα αλλά και τραυματισμούς.

Προβλήματα στον Προαστιακό λόγω πτώσης δένδρου

Η πτώση ενός δένδρου προκάλεσε προβλήματα στα δρομολόγια του Προαστιακού το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης στο ύψος της Λεύκας, από πτώση δένδρου, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η κακοκαιρία σάρωσε τη χώρα

Εντονα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε το μέτωπο κακοκαιρίας.

Τεράστιες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες σε χωριά του κάμπου, των δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, από ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 2:00 τα ξημερώματα σήμερα.

Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων οι καταστροφές από τις καταιγίδες προκάλεσαν καταπτώσεις βράχων.

«Έχουμε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και στα κηπευτικά» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στον νομό Ιωαννίνων, από το βράδυ της Πέμπτης. 

Από θαύμα γλίτωσε 80χρονος, όταν κατέρρευσε το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο, την στιγμή που βρισκόταν στο σημείο της κατολίσθησης με το αυτοκίνητο του.

Το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο κατέρρευσε μέσα στον οικισμό και ο ηλικιωμένος που είχε «τύχη βουνό», απεγκλωβίστηκε από τους συγχωριανούς του.

Κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων και ποτάμια με φερτά υλικά σε πολλά σημεία, από τα Τζουμέρκα έως την Κόνιτσα.

Εντονα καιρικά φαινόμενα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

 Τα φαινόμενα οδήγησαν την Π.Ε Κεφαλονιάς-Ιθάκης και τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό, να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αγία Ευφημία και στο Νύφι, καθώς πλημμύρισαν υπόγεια και σπίτια. Με τη βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι δρόμοι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες πλημμύρισαν οι δρόμοι στο χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, λόγω της δυνατής βροχόπτωσης.

Οι τόνοι βροχής που έπληξαν την περιοχή, πλημμύρισαν τους δρόμους της τοπικής κοινότητας, με αποτέλεσμα οι λάσπες να μπουν σε σπίτια και μαγαζιά της περιοχής.

Για να αποφορτιστούν οι δρόμοι του χωριού, από τον όγκο λάσπης, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και του Δήμου Σάμης, έσπασαν το στηθαίο της παραλιακής για να τρέξει η λάσπη στη θάλασσα.