Η λίστα με περιοχές αυξημένου ιικού φορτίου - Μητσοτάκης: Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε

Σταθερά υποχωρεί ο δείκτης θετικότητας κάτω από το 4%, ενώ αυτήν την εβδομάδα είναι στο 3,8, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση. 

Αναφερόμενος στην ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, υπογράμμισε ότι μέχρι χθες ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα. Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη. Είναι φανερό πώς μετακυλίεται σιγά σιγά σε νεότερες ηλικίες ο μέσος όρος και η μετάδοση της νόσου. Αύξηση παρουσιάζουν τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα σε νεότερες ηλικιακές ομάδες».

Υπογράμμισε πως περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν, σύμφωνα με την Επιτροπή, οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ την τελευταία εβδομάδα αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και της Ηπείρου.

Μητσοτάκης: Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε

Υπαινιγμούς για τοπικά lockdown φάνηκε να αφήνει την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δήμο της Καλαμαριάς. «Η εμπειρία μας λέει ότι όπου τηρούνται τα μέτρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και όπου δεν τηρούνται και χαλαρώνουμε αρχίζουμε και βλέπουμε προβλήματα. Άρα, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να μην εφησυχάσουμε. Αν και όπου υπάρξουν τοπικές εξάρσεις θα αντιμετωπιστούν με τον δέοντα τρόπο».