Η Ομοσπονδία Πάλης για το δημοσίευμα της Realnews: Εχουμε ζητήσει εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες

«Εχουμε ζητήσει από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, να χαρακτηριστεί ως κατεπείγουσα για να διεξαχθεί  προκαταρτική εξέταση για τα όσα έχουν ήδη καταγγελθεί», αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με αφορμή δημοσίευμα της Realnews και της Αννας Κανδύλη.

Στην Realnews της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου, δημοσιεύεται μαρτυρία αθλητή για την ύπαρξη κυκλώματος που εξωθούσε ακόμη και παιδιά 12 ή 13 ετών στην πορνεία, δρώντας εντός της ομοσπονδίας πάλης, υπό την ανοχή ή και την παρότρυνση παραγόντων της.

Στην καταγγελία σοκ, ενήλικας σήμερα, αθλητής της πάλης περιγράφει περιστατικό που συνέβη στον ίδιο όταν ήταν 16 ετών, λέγοντας: «Μου ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα για να είναι χορηγοί μου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τότε, μεγαλοστέλεχος της ομοσπονδίας τον σύστησε σε δήθεν χορηγούς, που, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, είχαν άλλα στο μυαλό τους.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Η Ομοσπονδία Πάλης - όπως αναφέρει – έχει ζητήσει εισαγγελική έρευνα προκειμένου «να αποδοθούν ευθύνες στα όσα φρικτά καταγγέλθηκαν, στην περίπτωση φυσικά που αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες. Σε αντίθετη περίπτωση, ζητήθηκε να ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και άλλων σχετικών αδικημάτων».

Το εξώδικο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης