Quantcast

Η συνεργασία της αλβανικής μαφίας με τα λατινοαμερικανικά καρτέλ και οι Έλληνες μεσάζοντες- Τι γράφει απόρρητη έκθεση της αμερικανικής DEA

Η Αλβανική Μαφία έχει μετατραπεί σε νούμερο ένα κίνδυνο ακόμα και για τις ΗΠΑ, καθώς απόρρητη έκθεση της DEA τους περιγράφει πλέον ως τους αποκλειστικούς διακινητές κοκαΐνης στην πολιτεία της Ν. Υόρκης, υποσκελίζοντας ακόμα και σκληρές συμμορίες Αφροαμερικανών που μέχρι πρότινος είχαν απόλυτο έλεγχο στις γειτονιές της Αμερικανικής Μητρόπολης.

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ που καταπολεμά την διακίνηση και την παραγωγή ναρκωτικών σε μεγάλο μέρος του πλανήτη, σε συνεργασία με τις τοπικές Αστυνομίες, έχει σημάνει συναγερμός καθώς πλέον η Αλβανική Μαφία έχει καταφέρει όχι μόνο να διεισδύσει στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, αλλά ακόμα και στην καρδιά των ΗΠΑ, εν προκειμένω τη Ν. Υόρκη όπου βρήκε χώρο και πλέον ελέγχει το 80% της διακίνησης κοκαΐνης στην μεγαλούπολη.

Μάλιστα η συγκεκριμένη Έκθεση που είναι στην διάθεση του real.gr έχει και "άρωμα" Ελλάδας, καθώς περιγράφει το πώς κατάφεραν οι Αλβανοί να φτάσουν μέχρι την Λατινική Αμερική και πλέον να έχουν ακόμα και κουμπαριές με «βαρόνους» των καρτέλ.

Όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα, όταν πια οι Αλβανοί μαφιόζοι χρησιμοποιούσαν τις επαφές Ελλήνων για ν’ ανοίξουν δίαυλο με τους «βαρόνους» της κόκας, ουσιαστικά κάνοντας τη δουλειά των Ελλήνων μεγάλο διακινητών και εισαγωγέων της κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Μέσα από αυτά τα «κανάλια» επικοινωνίας έμαθαν πρόσωπα και καταστάσεις, ακόμα και στη σερβική μαφία που μέχρι πρότινος ήταν προνομιακός συνομιλητής των καρτέλ, με αποτέλεσμα σταδιακά μέσω Βενεζουέλας και Ισημερινού να προωθηθούν στην Κολομβία, το Περού και το Μεξικό, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τα καρτέλ.

Πλέον το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης που διακινείται στην Γηραιά Ήπειρο έχει περάσει από τα χέρια της Αλβανικής Μαφίας όπως έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια, τόσο από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, όσο και από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ.

Ωστόσο η μεγάλη πορεία προς την κορυφή ξεκίνησε πριν από περίπου 5 χρόνια, όταν πια είχαν αρχίσει να κάνουν ακόμα και κουμπαριές με τους «Βαρόνους» οι οποίοι τους άνοιξαν τις πόρτες της Ν. Υόρκης, ώστε να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου την διακίνηση αλλά και την εισαγωγή της «άσπρης κυρίας» ακόμα και στις καλές γειτονιές τις μεγαλούπολης.