Quantcast

«Ιανός»: Φονικό το πέρασμα του κυκλώνα - Μεγάλες καταστροφές - Χαρδαλιάς: Παραμένουμε σε επιφυλακή

Φονικό είναι το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα από τη χώρας μας, ενώ οι καταστροφές είναι μεγάλες σε αρκετές περιοχές, όπως η Καρδίτσα, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ιθάκη.

Το πρωί του Σαββάτου νεκρός βρέθηκε ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα. Πρόκειται για 63χρονο κτηνοτρόφο τον οποίο αναζητούσε ο γιος του από την Παρασκευή καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. 

Ο 63χρονος εντοπίστηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιο του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε νεκρή και μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής από το σπίτι της, στον οικισμό Βασιλί Φαρσάλων, όπου διασώθηκαν και πολλά άλλα άτομα από σπίτια και την εκκλησία όπου είχαν καταφύγει αρκετοί για να σωθούν.

Ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία ανέρχεται σε δύο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή. Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από συνεχείς συσκέψεις που είχε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.