Quantcast

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θα εγκατασταθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, το οποίο καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες 180.000 πολιτών. Η σχετική προμήθεια γίνεται μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται 24 μηχανήματα από 13 διαφορετικά είδη και πιο συγκεκριμένα χειρουργικά τραπέζια, χειρουργικοί προβολείς, υπερηχογράφος, μηχάνημα σκήνωσης ιστολογικών τομών, θερμοκοιτίδα μεταφοράς νεογνών, εξεταστικές μονάδες ΩΡΛ, εξεταστικό μικροσκόπιο, υστεροσκόπιο, ψηφιακό ακτινογραφικό μηχάνημα, ενδοθηλιόμετρο, αναπνευστήρες κ.α.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των μονάδων υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, επισήμανε, ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί όχι μόνο για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, αλλά για όλες τις δομές του εθνικού συστήματος υγείας στις Σέρρες.