Quantcast

Ιωάννινα: Kαθολικός παγετός - Στους -11 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος

Οι νέες χιονοπτώσεις  που σημειώθηκαν  χθες  στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων αλλά και στο λεκανοπέδιο  έφεραν  νέα χιονόστρωση από 5-10 εκατοστά έως και πάνω από 20 εκατοστά σε περιοχές με μεγάλα υψόμετρα.

Οι αρνητικές θερμοκρασίες  έχουν προκαλέσει καθολικό παγετό με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου να δίνει ασταμάτητα  μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη προκειμένου να αντιμετωπίσει τον παγετό στα οδικά δίκτυα.

Η  χαμηλότερη  θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες  στη Βοβούσα, με τον υδράργυρο στους -11°C, ενώ με -9°C ξύπνησαν κάτοικοι στο Μέτσοβο, με -7°C στο Τσεπέλοβο, στο Πληκάτι και στα Ιωάννινα.

Όπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος από το βράδυ και μέχρι τώρα  τα ειδικά  μηχανήματα έχουν ρίξει περισσότερους από 500 τόνους  αλάτι με τη σημερινή μέρα να είναι ωστόσο χειρότερη από τη χθεσινή.

Όσοι οδηγοί κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο (Ζαγόρι,Κόνιτσα,Μέτσοβο)θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες  και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Προσεχτικοί οφείλουν  όμως να είναι και οι πεζοί καθώς σε αρκετά σημεία μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων ο παγετός έχει δημιουργήσει παγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το ίδιο σκηνικό του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί  έως την Κυριακή ,με τους αρμόδιους φορείς στην Ήπειρο να δοκιμάζουν τις αντοχές τους .