Quantcast

Ηράκλειο: Πήγε να του κλέψει το λάδι και τον πυροβόλησε

Προφυλακίστηκε 81χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου

Προφυλακίστηκε ο 81χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων, που τραυμάτισε με καραμπίνα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, έναν 36χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τον ηλικιωμένο μπήκε στην ιδιοκτησία του για να του κλέψει δοχείο με λάδι.

Ο 81χρονος έφτασε στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου νωρίς το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί, ενώ σύμφωνα με το συνήγορο του «δεν είχε πρόθεση να τον χτυπήσει, καθώς ο 81χρονος είχε σκοπό μόνο να τον εκφοβίσει και έριξε στον αέρα».

Σύμφωνα με το συνήγορό του, επιπλέον, ο ηλικιωμένος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του 36χρονου κινήθηκε προς το σημείο που βρισκόταν για να τον απομακρύνει και ο 36χρονος τον ξυλοκόπησε. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ηλικιωμένος, ο 36χρονος μετά τον ξυλοδαρμό επιχείρησε να φύγει, όταν όμως ο 81χρονος αντιλήφθηκε ότι επιστρέφει, πήρε την καραμπίνα χωρίς όμως πρόθεση να τον χτυπήσει. Η ζωή του 36χρονου δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ ήδη του έχει ασκηθεί δίωξη για κλοπή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του neakriti.gr, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει πραγματογνωμοσύνη, η οποία δεν έχει ακόμα κατατεθεί στις αρχές, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του 81χρονου, ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το αιματηρό περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 81χρονος οδηγήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου, στα Δικαστήρια Ηρακλείου υποβασταζόμενος, με αναπηρικό αμαξίδιο και παρουσιάστηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Ο τελευταίος τού άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.