Quantcast

Κ.Ε.Φ.Ι.: 1ος Ποδηλατικός γύρος-Virtual Editon - «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο»

«Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο» είναι ο τίτλος της δράσης που διοργανώνει ο Κ.Ε.Φ.Ι., Συλογγος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών. Πρόκειται για τον 1ο Ποδηλατικό γύρος-Virtual Editon που θια γίνει στις 6 Ιουνίου 2021. 

Οι εγγραφές για συμμετοχή έχουν ήδη αρχίσει.

-         Πληροφορίες: https://www.anticancerath.gr/trexoume-pio-grigora-apo-ton-karkino-2021/virtual-edition/

1.Η Ιδέα

Ήταν αρχές του 2020, όταν είχαμε την ιδέα για έναν ποδηλατικό γύρο στην Αθήνα. Πολύ σύντομα οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας, δεν κατέστησαν εφικτή την πραγματοποίησή της.

Είναι άνοιξη του 2021 και ξαναπιάσαμε αυτήν την ιδέα με μεγάλη όρεξη και θέληση να πάρει σάρκα και οστά. Αποφασίσαμε πως φέτος είναι κι η δική μας σειρά να συνεισφέρουμε με ένα αθλητικό δρώμενο στη μάχη κατά του καρκίνου.

2.Πως θα γίνει

Οι εγγραφές ξεκίνησαν αρχές Μαίου και θα «κλείσουν» στις 3 Ιουνίου 2021.

Η εγγραφή γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://www.anticancerath.gr/trexoume-pio-grigora-apo-ton-karkino-2021/registrations/

Στη διεύθυνσθη αυτή βήμα-βήμα μπορεί να γίνει η εγγραφή, ενώ υπάρχουν και αναλυτικές πληροφορίες-οδηγίες.

(Το κόστος συμμετοχής είναι: 8,00 € για κάθε άτομο. Ενώ 6,00 € είναι για: α) όλα τα μέλη ομάδων των 10 ατόμων -υπενθυμίζεται πως ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε μια ομάδα είναι 10-  και β) όλα τα μέλη οικογένειας 3 και πάνω ατόμων

Για τα παιδιά έως και 12 ετών δεν υπάρχει χρέωση)

Μαζί με τη συμμετοχή στα πιο πάνω ποσα΄περιλαμβάνεται το υλικό του Ποδηλατικού γύρου: 1 μπλούζα, 1 καπέλο, 1 μάσκα προστασίας για τον Covid-19, Μπροσούρα γνωριμίας με το σύλλογο & Ευχαριστήρια επιστολή.

Οι συμμετέχοντες (λόγω μέτρων πρόληψης Covid 19) θα λάβουν μέρος είτε μόνοι τους είτε σε μικρές ομάδες που θα δημιουργησουν. Ο καθένας (ατομικά ή ομαδικά) την ημέρα του Ποδηλατικού γύρου ντυμένος με τα χρωματα και τα μηνύματα της διοργάνωσης θα κάνει τη ποδηλατική του διαδρομή και μετά καλείται μέσω των κοινωνικών δικτυων και ηλεκτρονικών μέσων να διαδώσει το μήνυμα Ζωής του ΚΕΦΙ.

3.Για το Κ.Ε.Φ.Ι

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, από ασθενείς που νίκησαν τον καρκίνο, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

Το Κ.Ε.Φ.Ι. - στα 17 χρόνια ζωής του - έχει μείνει πιστό στο σκοπό και τις αρχές δημιουργίας του. Η άμεση ενημέρωση, η παροχή πολύπλευρης βοήθειας σε ογκολογικούς ασθενείς και τους οικείους τους, οι ημερίδες και τα webinar για την ανάπτυξη ζητημάτων γύρω από τη νόσο και η εξέλιξη του συνολικού έργου του αποτελούν πυλώνες της ύπαρξής του. Μέσα από συνεργασίες διευρύνει τις δυνατότητές του, μέσω της οικονομικής υποστήριξης - μεγάλων εταιρειών και οργανισμών και των πολιτών - ενισχύει τις υπηρεσίες του. Το Κ.Ε.Φ.Ι. υπάρχει από εμάς και προχωρά για εμάς.

Ενδεικτικά, η οικογένεια του Κ.Ε.Φ.Ι. προσφέρει:

1. Προγράμματα:

-  "ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

- Πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού Καρκινοπαθούς

- Πρόγραμμα «Δικαίωμά μου»

- Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών

2. Ομάδες

- Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο & Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Φροντιστών

- Oμάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη»

- Ομάδα «Ψηφιακός Κόσμος και Ευκολίες»

- Ομάδα «Άσκηση & Καρκίνος» (εκγύμναση ασθενών από εξειδικευμένο γυμναστή)

- Ομάδα Διατροφικής Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο

- Ομάδα Κοσμετολογίας (μη συστηματικά κατά την περίοδο αυτή)

3. Webinars & Ημερίδες 

Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά ακολουθώντας το σύλλογο στα social media ή με την εγγραφή σας στο newsletter.

Παράλληλα, έχει δυναμική παρουσία στο δημόσιο λόγο και προσφέρει έργο σε συναφείς με το αντικείμενό του χώρους, μέσω συνεργασιών με φορείς και οργανισμούς. Η έκδοση του περιοδικού του σε τριμηνιαία βάση αποτελεί μέρος της ενημέρωσης κι ανανέωσης της επαφής με το κοινό. Για περισσότερα μπορείτε να περιηγηθείτε στο site.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ;

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΩΜΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούμε και τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο. Μια δράση εξωστρέφειας και κινητοποίησης, ενδυνάμωσης και διασύνδεσης. Οι στόχοι μας:

1. Η δράση να γίνει θεσμός. Με την ελπίδα τις επόμενες χρονιές να βγούμε όλοι και όλες μαζί στο δρόμο διαδίδοντας μηνύματα αισιοδοξίας και την επιμονή μας για ζωή.

2. Η ενίσχυση και ανάπτυξη των προγραμμάτων και του συνολικού έργου του συλλόγου. Συγκεκριμένα, φέτος με αυτή τη δράση, επιθυμούμε την επέκταση του προγράμματος "ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ". Επιθυμούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να επεκτείνει τις  υπηρεσίες του σε πανελλαδικό επίπεδο και να προσθέσει στη λειτουργία του τη φυσικοθεραπεία και

3. Η ενημέρωση για τον καρκίνο και συναφή ζητήματα, η κινητοποίηση των πολιτών στη μάχη ενάντιά του, η στήριξη των ασθενών και των οικείων τους. Η αφύπνιση της κοινωνικής ενσυναίσθησης για έναν αγώνα που αφορά όλους και όλες.

4. Η ανάδειξη της σημασίας της άσκησης και της διατροφής για τη βελτίωση της ζωής των ογκολογικών ασθενών. Η σύνδεσή τους με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία αλλά και την επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Σύμφωνα με αυτούς τους στόχους, το διάστημα που ακολουθεί μέχρι τη διεξαγωγή του, θα υπάρχει σε καθημερινή βάση ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του και όλα τα νέα. Επιπροσθέτως, θα δημοσιεύονται σχετικά άρθρα και βοηθητικό ή ενισχυτικό υλικό.

Μείνετε κοντά μας σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν!

Κι ας πραγματοποιήσουμε στις 6 Ιουνίου, Μαζί με Κέφι, μια όμορφη ποδηλατική βόλτα!

4.Χρησιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

(που θα τις βρείτε και στις αντίστοιχδες σελίδες της διοργάνωσης)

Αποστολή & Παραλαβή Υλικού

Η αποστολή των πακέτων θα γίνει πανελλαδικά μέσω της Γενικής Ταχυδρομικής. Δεν υπάρχει καμιά επιπλέον χρέωση για την παραλαβή. Οι αποστολές υλικού ξεκινούν από τη Δευτέρα 10/5/2021.

Αθήνα & Αττική

Οι κάτοικοι Αθήνας & Αττικής μπορούν να παραλαμβάνουν το υλικό για τη συμμετοχή τους από:

  • Τα γραφεία του Συλλόγου μας, Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα, Δευτέρα - Παρασκευή, 11.00 π.μ – 5.00 μ.μ.
  • Μέσω ταχυδρομικής αποστολής

Για όλη την επικράτεια

Οι κάτοικοι σε όλη την Ελλάδα παραλαμβάνουν το υλικό μέσω ταχυδρομικής αποστολής.

Για απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνείτε μαζί μας καλώντας στο 210 6468 222 ή στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο kefi@anticancerath.gr

Σκοπός του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών είναι η πραγματοποίηση μιας άρτιας, ασφαλούς και κατά συνέπεια επιτυχούς διοργάνωσης, πέρα και πάνω από κάθε είδους σκοπιμότητα και προσωπική προβολή.

Ποιός είναι ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι.

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, από ασθενείς που νίκησαν τον καρκίνο, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

Στα πλαίσια αυτά, έχει αναπτύξει  προγράμματα όπως:

  • Πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης νέων εθελοντών, διάρκειας 1 έτους, με τη συνεργασία και υποστήριξη του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής "ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΪΧ",
  • Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης , συζήτησης και μοιράσματος εμπειριών, για ασθενείς και φροντιστές, καθώς και πρόγραμμα ατομικής ψυχολογικής υποστήριξης.
  • Ομάδες διαιτολογικής υποστήριξης, στοματικής Υγιεινής, αισθητικής & κοσμετολογίας, δημιουργικής απασχόλησης, Χάθα γιόγκα, κλπ

Παρέχει κοινωνική και προνοιακή φροντίδα των ογκολογικών ασθενών και των μελών των οικογενειών τους, στο  Νοσοκομείο με εκπαιδευμένους εθελοντές, στους χώρους του συλλόγου, αλλά και στο σπίτι (κάτω από προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη βαρύτητα του περιστατικού, την οικονομική κατάσταση του ασθενούς, την προσβασιμότητα στο χώρο του και την χορηγική υποστήριξη).

Το Κ.Ε.Φ.Ι. έχει αναλάβει να ενημερώνει για τις ειδικές κοινωνικές παροχές υπέρ των ογκολογικών ασθενών, τα ασφαλιστικά δικαιώματα που παρέχουν οι Ασφαλιστικοί Φορείς και για θέματα που αφορούν τη σχέση της κοινωνίας με τον καρκίνο (πρόληψη, κοινωνικές προκαταλήψεις κ.λπ.). Επίσης διαθέτει ομάδα Συνηγορίας και Συμβουλής για θέματα νομικής φύσης.

Παράλληλα διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για το Κοινό, όπως: Ομιλίες, Ημερίδες για την πρόληψη και την ενημέρωση σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου από εξειδικευμένους γιατρούς και επιστήμονες, καθώς και  εκπαιδευτικά σεμινάρια για εθελοντές προνοιακού και κοινωνικού έργου.

Οι παραπάνω δράσεις στην πλειοψηφία τους αναπτύσσονται από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η ανάπτυξη και λειτουργία τόσο του Συλλόγου, όσο και των προγραμμάτων εξαρτώνται αποκλειστικά από χορηγίες εταιρειών και δωρεές ιδιωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου www.anticancerath.gr

Επικοινωνία με το Κ.Ε.Φ.Ι.:

Email: info@anticancerath.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/skkephi/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/kefi/

Twitter: https://twitter.com/KEFI_ATHENS

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZ8YEU_V1Q9XaR6I1ZSz3fg