Quantcast

Κ. Σταμούλη: Στάνκογλου, Γάλλος και Ψαρράς… «I Tre Tenori»

Απόψε. Στις έντεκα παρά τέταρτο. Όπου κι αν βρίσκεσαι. Στο σκάφος, στο υπόγειο, στο ρετιρέ, στην παράγκα, στο ξενοδοχείο…

Το λυρικό εκτόπισμα των καθηλωτικών ηθοποιών θα κυριεύσει το θυμικό σου και, εν χορώ, σαν μέλισσες, θα σε μεταφέρει στη σφαίρα του φαντασιακού. Έξω από το πραγματικό. Κάνε χώρο στο Εγώ σου και άστους να εισβάλουν. Θα σε ταξιδέψουν μακριά από σκάνδαλα, κορονοιούς και κομματικές συρράξεις.

Άκου τώρα:

Στάνκογλου Γιάννης. Ταλέντο οξύ. Σαν το χώμα το ελληνικό. Ατίθασο, σαρωτικό. Φλόγα ολυμπιακή. Σιγοκαίει, δεν σβήνει. Αργά… Τελετουργικά… Φωτιά που σε καλεί να διαβείς στην αντιπέρα όχθη. Απόκοσμα, συγκινησιακά. Να πάρεις από τη ζέση της και να προχωρήσεις.

Γάλλος Γιώργος. Φωνή που έχει ενσωματώσει στις χορδές της τις διαλέκτους τις ξεχωριστές, τις ελληνικές. Ζωγραφίζει την κίνηση. Καρφώνει με πέλεκυ χρυσό τις λέξεις. Απογειώνει το συμβατικό. Ταλέντο που δεν αποκωδικοποιείται ορθολογικά. Στοχεύει με τόξο. Το βέλος του καρφώνεται στο απομαγεμένο, προσδίδοντάς του ονειρικές διαστάσεις.

Ψαρράς Νίκος. Απόδειξη ότι οι Έλληνες–Ηθοποιοί είναι δημιούργημα του Θεού. Αυτόνομο ταλέντο. Βροντερό. Διανθίζει με πρωτότυπο, ακαριαίο, αυθαίρετο νόημα τους ρόλους, καθιστώντας την ερμηνεία πολύπλευρη και σαγηνευτική.

Στάνκογλου, Γάλλος και Ψαρράς λοιπόν!

Αδιαπραγμάτευτα είναι οι Τρεις Τενόροι. Παρουσίες δυναμικές, βροντερές, συγκινητικές. Ξεκάθαρες.

Αναμφίβολα είναι οι Μέλισσες-Βασίλισσες. Το θεατρικό τους DNA έχει ποτιστεί από βασιλικό πολτό, που και οι Τρείς τους συνέλεξαν με μόχθο και ευφυία στο μέχρι τώρα εκλεκτικό θεατρικό τους φτερούγισμα.

Πώς αλλιώς… Ηθοποιός σημαίνει Φως. Και οι Βασίλισσες-Μέλισσες βρίσκουν προσανατολισμό με την πόλωση του φωτός… Γραπώσου λοιπόν στο ηλεκτρομαγνητικό τους κύμα… Απόψε… Όπου κι αν βρίσκεσαι…

Το κείμενο αφιερώνεται στο υπέρ ταλαντούχο cast της σειράς «Αγριες Μέλισσες».

*Η Κέλλυ Σταμούλη είναι Δικηγόρος. Σπούδασε Νομικά και Θέατρο στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο.