Quantcast

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Έκλεισε για τα φορτηγά η Εθνική Οδός στο ύψος της Καλυφτάκη - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Απαγορεύτηκε λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λάμιας στο ρεύμα προς Λάμια από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο των Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Απαγορεύτηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου CYCLON στο ρεύμα προς Θήβα.

Διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Ειδικότερα:

- Στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.

- Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.

- Στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας, προς Υμηττό.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται μόνο με χρήση αλυσίδων.

Ενημέρωση Τροχαίας

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας δίνει, με ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις 08:00 σήμερα, 24 Ιανουαρίου, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

- Οχήματα οδικής βοήθειας

- Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι

- Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Τέλος, η ΓΑΔΑ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση μπορεί να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.