Quantcast

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη - Σε λευκό κλοιό η χώρα

Κλειστή είναι από τις 05.30 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας για όλα τα οχήματα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που καθιστά πολύ επικίνδυνη την κυκλοφορία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ αναφέρει:

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30).

(05:30) Νέα Οδός: Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετική απόφαση της τροχαίας, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων κατά τόπους στον αυτοκινητόδρομο και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, στο ρεύμα προς Λαμία στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη και στο ρεύμα προς Αθήνα σε διάφορα ενδιάμεσα σημεία σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική.

Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στον Α/Κ Καλυφτάκη, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα, κάτι που ισχύει αντίστοιχα και στα υπόλοιπα σημεία στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί από την τροχαία τις επόμενες ώρες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων.

Χρυσοχοΐδης: Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην κινδυνέψει κανείς

«Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην εγκλωβιστεί και κινδυνέψει κανείς, καθώς η χιονόπτωση είναι σφοδρή» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι επί τόπου και η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το μεσημέρι. Ο υπουργός ζήτησε, επίσης, από όλους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Διακοπή κυκλοφορίας στο Καπανδρίτι-Κανονικά η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου, από το Καπανδρίτι προς Βαρνάβα, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

Κανονικά και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας, σε όλο το μήκος της, όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα το πρωί, λόγω ακινητοποίησης λεωφορείου στην Κηφισιά.

Ωστόσο, από την Τροχαία συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, εφόσον είναι απαραίτητο να κινηθούν στην περιοχή, ενώ είναι πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες σε κάθετους δρόμους, μετά το 'Αλσος Συγγρού.

Σε λευκό κλοιό η χώρα – Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες, με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και τα βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις. Γρήγορα όμως ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Bόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -09 (μείον 9) έως 02 και στη δυτική Μακεδονία από -15 (μείον 15) έως -02 (μείον 2) βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως τις πρωινές ώρες. Γρήγορη βελτίωση αναμένεται στα βόρεια και από το απόγευμα στα νότια.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 και στην Ήπειρο από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά και τα νότια 9 και τοπικά στα θαλάσσια έως 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 06 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 4 με 6 χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Κρήτης, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και βαθμιαία τοπικά έως 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 9 και πρόσκαιρα τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και βαθμιαία και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.