Κακοκαιρία Μπάλλος: Aναλυτικά ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή

Εξαιτίας της σφοδρότητας των φαινομένων αρκετά σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα και το ίδιο θα συμβεί και για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. 

Ειδικότερα:

Ν. Αττικής

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, διακόπηκε σήμερα σε όλη την Αττική η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Δ. Χαλκιδέων

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας.  Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία:

α) των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

β) των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη καθώς, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, που πιθανόν να επηρεάσουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Δ. Ευρώτα Λακωνίας

Στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών, για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, προχωρά ο Δήμος Ευρώτα, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα οποία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή.

Πελοπόννησος

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Δ. Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ανακοινώνει  διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων την Πέμπτη 14/10/2021 και την Παρασκευή 15/10/2021 όλων των σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας»

Δ. Κύμης Αλιβερίου

Κατόπιν απόφασης του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου, αναστέλλονται τα διά ζώσης μαθήματα για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Έναρξη μαθημάτων στις 8.30 π.μ. στις ψηφιακές τάξεις των δασκάλων- υπευθύνων των τμημάτων.

Δ. Ναυπλιέων

Κλειστές οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των έντονων βροχοπτώσεων από την κακοκαιρία «Μπάλλος» όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για την ασφάλεια των μαθητών, των μαθητριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, θα παραμείνουν κλειστά, ως προληπτικό μέτρο.

 Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Δ. Άργους Μυκηνών

Μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ περιλαμβάνοντας και τον Δήμο μας, και για την ασφάλεια των μικρών μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών, με απόφαση Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 15/10 τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμος Άργους Μυκηνών.

  • Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου
  • Νηπιαγωγεία
  • Δημοτικά
  • Γυμνάσια
  • Λύκεια
  • ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου)

Χαλκιδική

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, όλα τα σχολεία στον δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική μετά από σχετική απόφαση του δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου.

Κέρκυρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά. Επισημαίνεται πως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, που έφερε στο νησί ο «Μπάλλος», κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου τα σχολεία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ηλεία, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».