Quantcast

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00-08:00 σε Κηφισό και παραλιακή - Όλα τα έκτακτα μέτρα

Tα μέτρα που θα ισχύσουν τις επόμενες ώρες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Κηφισό και την παραλιακή από τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10) μεταξύ 01:00 και 08:00 το πρωί.

Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από εκείνες που η εργασία τους έχει σχέση με την κακοκαιρία, ενώ υπάρχει σύσταση για τηλεργασία.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία. Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Μεσολόγγι και Ηλεία.

Aναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

1. Από τη 1πμ έως τις 8πμ απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων και των ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες. 

2. Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3. Ενθαρρύνεται η τηλεργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική.

4. Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. 

5. Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία. 

6. Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις από τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη:

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Πού εντοπίζονται διακοπές ρεύματος στην Αττική

Σε τμήματα της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης, των Πετραλώνων αλλά και στο Κορωπί εντοπίζονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας. Υπάρχουν επίσης αναφορές για προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Κουκάκι.

Νωρίτερα σημειώθηκαν διακοπές στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια, Κατω Πατήσια) καθώς και σε περιοχές του Ρέντη.

Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποκατάσταση των ζημιών. 

Aναλυτικά ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή

Εξαιτίας της σφοδρότητας των φαινομένων αρκετά σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα και το ίδιο θα συμβεί και για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. 

Ειδικότερα:

Ν. Αττικής

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, διακόπηκε σήμερα σε όλη την Αττική η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Δ. Χαλκιδέων

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας.  Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία:

α) των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

β) των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη καθώς, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, που πιθανόν να επηρεάσουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Δ. Ευρώτα Λακωνίας

Στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών, για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, προχωρά ο Δήμος Ευρώτα, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα οποία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή.

Πελοπόννησος

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Δ. Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ανακοινώνει  διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων την Πέμπτη 14/10/2021 και την Παρασκευή 15/10/2021 όλων των σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας»

Δ. Κύμης Αλιβερίου

Κατόπιν απόφασης του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου, αναστέλλονται τα διά ζώσης μαθήματα για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Έναρξη μαθημάτων στις 8.30 π.μ. στις ψηφιακές τάξεις των δασκάλων- υπευθύνων των τμημάτων.

Δ. Ναυπλιέων

Κλειστές οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των έντονων βροχοπτώσεων από την κακοκαιρία «Μπάλλος» όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για την ασφάλεια των μαθητών, των μαθητριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, θα παραμείνουν κλειστά, ως προληπτικό μέτρο.

 Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Δ. Άργους Μυκηνών

Μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ περιλαμβάνοντας και τον Δήμο μας, και για την ασφάλεια των μικρών μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών, με απόφαση Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 15/10 τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμος Άργους Μυκηνών.

Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου

Νηπιαγωγεία

Δημοτικά

Γυμνάσια

Λύκεια

ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου)

Χαλκιδική

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, όλα τα σχολεία στον δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική μετά από σχετική απόφαση του δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου.

Κέρκυρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά. Επισημαίνεται πως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, που έφερε στο νησί ο «Μπάλλος», κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου τα σχολεία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ηλεία, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Κλειστά τα δικαστήρια την Παρασκευή – Τι εξαιρείται

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής για αύριο Παρασκευή 15/10, λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων.

Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σε 1.164 ανέρχονται συνολικά οι κλήσεις - μέχρι στιγμής- που έχει λάβει το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και κοπές δέντρων., εξαιτίας της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει πλήξει όλη τη χώρα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, σε εφαρμογή παραμένει το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα, παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ' όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.  

Πιο αναλυτικά:

1. Η Περιφέρεια Αττικής δέχτηκε 646 κλήσεις κυρίως σε περιοχές του λεκανοπεδίου ως κάτωθι:

 * 560 για αντλήσεις υδάτων

* 36 για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες

* 25 για κοπές δέντρων

 * 22 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημεία

* 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

Ακόμη η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στην περιοχή Ήμερος Πεύκος στο Πικέρμι Αττικής είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό οχήματος, που σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 3 οχήματα, καθώς και η ομάδα έρευνας διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ.

«Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ συνδρομή παρέχει η Περιφέρεια Αττικής με μηχανήματα έργου, ο Ε.Σ. με 5 συνεργεία για άντληση υδάτων καθώς και μηχανήματα έργου», επισημαίνει η πυροσβεστική.

2. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δέχτηκε 490 κλήσεις κυρίως στο νησί της Κέρκυρας για άντληση υδάτων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 60 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Στη περιοχή έχει μεταβεί Ε/Π του ΕΚΣΕΔ καθώς και ακτοπλοϊκώς η 5η ΕΜΑΚ. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή ενώ συνδρομή παρέχει η τοπική αυτοδιοίκηση, η ΕΛ.ΑΣ. και το Λ.Σ.

3. Η Περιφέρεια Ηπείρου δέχτηκε 6 κλήσεις και συγκεκριμένα 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων.

4. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  δέχτηκε 2 κλήσεις, 1 για άντληση υδάτων και 1 για απομάκρυνση ατόμου σε ασφαλές σημείο. Επίσης, στην περιοχή των Τσακαίων στη Νότια Εύβοια μεταφέρθηκαν 3 άτομα σε ασφαλές σημείο.

5. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  δέχτηκε 6 κλήσεις, 2 για κοπές δέντρων, 3 για αντλήσεις υδάτων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.

6. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δέχτηκε 14 κλήσεις, 6 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.

Τέλος η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.