Quantcast

Κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - ΧΑΡΤΕΣ

Ζέστη και σήμερα με τις μέγιστες τιμές να πλησιάζουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Άνοιξιάτικο καιρό θα έχουμε και σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια καθώς το «ατμοσφαιρικό βουνό» που βρίσκεται πάνω από την περιοχή μας εμποδίζει τις χαμηλές πιέσεις απο την βόρεια και δυτική Ευρώπη να μας πλησιάσουν, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ωστόσο, κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών, καθώς ο καιρός θα αλλάξει από το βράδυ της Παρασκευής.

Η Κυριακή προβλέπεται να είναι η πιο «επικίνδυνη» ημέρα με καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Ελλάδα και στο Ιόνιο όπως και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Βροχερός αναμένεται ο καιρός και στην Αττική. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Ο καιρός με μια ματιά

-Από το βράδυ της Παρασκευής βροχές στα βορειοδυτικά που το Σάββατο θα επηρεάσουν τη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τα υπόλοιπα ηπειρωτικά . Την Κυριακή θα επηρεαστεί η ανατολική Ελλάδα

-Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα το Σαββατοκύριακο με πτώση την ερχόμενη εβδομάδα

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Ισχυρή κακοκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-11-2022

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και από το βράδυ και στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos-savvatokakokairia-noemvrios

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-11-2022

Σε όλη τη χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 

kairos-kiriaki-kakokairia-noemvrios