«Καμπανάκι» από Μόσιαλο: Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown - Πώς θα το αποτρέψουμε

Τη νέα “έκρηξη” κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας (110 τις τελευταίες 24 ώρες) σχολιάζει ο Ηλίας Μόσιαλος, κάνοντας λόγο για αναμενόμενη εξέλιξη αφενός γιατί επικράτησε χαλαρότητα έπειτα από την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και αφετέρου γιατί πλέον γίνονται περισσότερα τεστ. 

Όπως υπογραμμίζει, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες προσέχουν, όμως εάν ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί περαιτέρω τότε θα είναι πιο εύκολη η διασπορά και στις ευάλωτες ομάδες. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων και εξηγεί ότι η χώρα δεν αντέχει ένα δεύτερο lockdown.

Δείτε την ανάρτηση:

"110 νέα κρούσματα σήμερα. 9 μόνο στις πύλες εισόδου της χώρας. Ήταν αναμενόμενο όμως με τόση χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων και γιατί πλέον γίνονται περισσότερα τεστ. Τα καλά νέα είναι ο πολύ μικρός αριθμός όσων νοσηλευονται στις ΜΕΘ. Φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσέχουν. Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες.

Δεν σταμάτησα να τονίζω τη σημασία της τήρησης των μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού. Ιδιαίτερα μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων όταν πολλοί θεώρησαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον ιό. Τόνισα τη σημασία της χρήσης μάσκας με σωστό τρόπο (όχι στο πηγούνι οπως συνηθίζουν διάφοροι). Και ενημέρωνα συστηματικά για τις δυσμενείς υγειονομικές και ιατρικές επιπτώσεις, παρότι είχαμε μικρό αριθμό κρουσμάτων. Ο ιός δεν εξαφανίστηκε και οι επιπτώσεις του είναι ακόμη σημαντικές σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία).

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους (και κυρίως από τα δημόσια πρόσωπα) και πάντα με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις.

Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών".