Καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνο στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Oμάδα περίπου 10 ατόμων, έφτασαν στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη, Τζέφρι Πάϊατ, πέταξαν μπογιές και ένα καπνογόνο κι αμέσως εξαφανίστηκαν.

Στόχος καταδρομικής επίθεσης με μπογιές έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες η κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, μία ομάδα περίπου 10 ατόμων, προσέγγισε το σημείο με δίκυκλα και αφού έριξε μπογιές στην περίφραξη της κατοικίας, εξαφανίστηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Οι Αρχές κινήθηκαν άμεσα και από τη γύρω περιοχή προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές, σύμφωνα με το Open.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του Πρέσβη των ΗΠΑ γίνεται στόχος επίθεσης.

Δείτε τις πρώτες εικόνες του ΣΚΑΪ από το σημείο της επίθεσης:

 

Ο Πάιατ για την επίθεση στο σπίτι του: Η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το σπίτι του που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η ανάρτηση του Τζ. Πάιατ:

 

ΥΠΕΞ για επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη: Απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια

 Με αφορμή το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε τα εξής:

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβη της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας.

Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».