Quantcast

Καταιγίδα στην Αττική - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει η σφοδρή βροχόπτωση στην Αθήνα.

Πάνω από 100 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική σύμφωνα με ανακοίνωσή της λόγω της κακοκαιρίας, του ισχυρού αέρα και της βροχής.

Αναλυτικά, από τις 13:00 έως τις 16:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 100 κλήσεις: 19 για αντλήσεις υδάτων, 42 για κοπές δέντρων, 25 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και 14 κλήσεις για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά κυρίως σε Αθήνα, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Μοσχάτο, Ταύρο και Ελευσίνα. Το κέντρο έχει δεχθείς λίγες μέχρι στιγμής κλήσεις για πλημμύρες.

Αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην Αλεξάνδρας, τη Μεσογείων από Κατεχάκη μέχρι και το κέντρο, στην Κηφισίας από τον κόμβο Παραδείσου ως Υγεία, στην άνοδο του Κηφισού, στη Βασ. Σοφίας, στην κάθοδο της Βασ. Κωνσταντίνου, στην οδό Σταδίου, στη Φιλελλήνων, στη Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά και στην Περιφερειακή Καρέα στο ρεύμα προς Ηλιούπολη.

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Αττική Οδό. 

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Ασπροπύργου από τα διυλιστήρια μέχρι τα νεόκτιστα και στα δύο ρεύματα καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων Αλεποχωρίου από το 15ο έως το 18ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Έντονα προβλήματα υπήρχαν στην κάθοδο της Εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας από το ύψος της Βαρυμπόμπης, λόγω της καταιγίδας που πλήττει την Αττική.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνταν τα αυτοκίνητα στο σημείο λόγω έντονης χαλαζόπτωση και η ορατότητα ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.