Quantcast

Καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας στην Κέρκυρα - Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένου

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί από χτες το απόγευμα στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Σε εξέλιξη επιχείριση διάσωσης άντρα από χαράδρα στο βουνό πάνω από τη Μουργάδα της Άνω Κορακιάνας από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του corfutvnews είναι εγκλωβισμένος στη χαράδρα, ενώ δήλωσε το όνομα του καθώς φώναζε για βοήθεια.

Yπάρχουν κατολισθήσεις στην περιοχή του Χλωμού, πολλά τα προβλήματα και πλημμύρες στον Άγιο Γεώργιο, αρκετές περιοχές χωρίς ρεύμα, στο παραλιακό μέτωπο αρκετές ζημιές ενώ υπάρχουν και πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία.

Καθίζηση έχει υποστεί ο δρόμος στην Παλαιοκαστρίτσα μπροστά από εστιατόριο. Άμεσα το σημείο έχει κλείσει με κορδέλες ενώ αναμένεται κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο δρόμος στην παραλιακή της Γαρίτσας.Τα κύματα φτάνουν σε μεγάλο ύψος ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Τα φύκια έχουν καλύψει τα πεζοδρόμια ενώ μηχάνημα προσπαθεί να τα απομακρύνει.

Προβλήματα από τους δυνατούς ανέμους υπήρξαν και στην Σπηλιά με το δέντρο στην παιδική χαρά να έχει πέσει.Προσωρινά ο χώρος έχει κλείσει και αναμένεται η Πυροσβεστική για να το κόψει.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νότου Κώστα Λέσση με δηλώσεις του στο Corfutvnews στις 12 το μεσημέρι έχει καλέσει σύσκεψη με τους Επικεφαλής με στόχο να ζητήσουν την βοήθεια του κρατικού μηχανισμού.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η πολιτική προστασία του Δήμου ήταν όλο το βράδυ σε επιφυλακή ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβαση της στα περιστατικά.