Κατάθεση-σοκ για τη μοιραία νύχτα στο Μάτι: «Ζητούσαν σάκους πτωμάτων στις 21:30»

Κατάθεση-σοκ για τη μοιραία νύχτα στο Μάτι. «Γνώριζαν από τις 19:00 ότι υπήρχαν νεκροί», είπε στον ανακριτή πυροσβέστης που υπηρετούσε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Τα χοντροκομμένα ψέματα που έλεγαν στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κορυφαία στελέχη του κρατικού μηχανισμού, ενώ ήξεραν ότι είχαν ήδη χαθεί δεκάδες ζωές.

Εγκληματική αμέλεια, πανικός αρμοδίων, ολιγωρία, πρωτοφανής ανεπάρκεια του μηχανισμού, ελικόπτερα που δεν απογειώθηκαν για κατάσβεση και διάσωση πολιτών, αξιωματικός της Πυροσβεστικής που το… έβαζε στα πόδια μπροστά στις φλόγες, αιτήματα για βοήθεια που ποτέ δεν υπεβλήθησαν στο ΓΕΕΘΑ και εντολή αναζήτησης σάκων πτωμάτων στις 21:30 εκείνης της νύχτας από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τον όλεθρο στο Μάτι που παρουσιάζει η Realnews, βασισμένα σε καταθέσεις που δόθηκαν πριν από λίγες μόνο ημέρες ενώπιον του ανακριτή, επιτελών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε το δημοσίευμα στη Realnews