Quantcast

Καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1: Η τρίτη δόση μας προστατεύει από τις μεταλλάξεις

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για την τρίτη δόση στους 3 μήνες και την μετάλλαξη Όμικρον και απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκληθούν παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω των συχνών εμβολιασμών.

Όταν κ. Χατζηνικολάου έθεσε το ερώτημα αν το προηγούμενο διάστημα ήμασταν προστατευμένοι με τις δύο δόσεις του εμβολίου ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως το εμβόλιο με δύο δόσεις δημιουργεί ικανότατη ανοσία για 5 με 6 μήνες, ωστόσο, τώρα με την μετάλλαξη Όμικρον τα δεδομένα αλλάζουν καθώς αναμένεται η ενδεχόμενη επέκταση της και στην χώρα μας.

«Θέλουμε να είμαστε προστατευμένοι στην ενδεχόμενη διάδοση του νέου στελέχους», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι η «η προοπτική να εξαπλωθεί η μετάλλαξη Όμικρον "επέβαλε" στην επιτροπή να πάρει την απόφαση η τρίτη δόση να γίνει στους 3 μήνες». 

Πρόσθεσε επίσης ότι η τρίτη δόση δημιουργεί δυνατότητα ευρύτερης ανοσολογικής απόκρισης στις μεταλλάξεις.

«Πρέπει να δούμε δεδομένα που αλλάζουν και τo βασικό δεδομένο που έχει αλλάξει είναι η εμφάνιση της Όμικρον», είπε τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος.