Quantcast

Κέρκυρα: Φωτιά στον Άγιο Μάρκο - Οριοθετήθηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική

Τις φλόγες να «γλείφουν» τις αυλές των σπιτιών είδαν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του Αγίου Μάρκου, που βρίσκεται στη μέση Κέρκυρα, λίγα χιλιόμετρα πάνω από την κοσμοπολίτικη παραλία του Ύψου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος "η φωτιά έφτασε στα αυλές των σπιτιών ενώ κινδύνεψαν σπίτια".

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες περίπου 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της συνέδραμαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, η Πολιτική Προστασία του Κεντρικού Δήμου, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, εθελοντές και από αέρος δύο πετζετέλ.

Ο Άγιος Μάρκος είναι από τα παλαιότερα χωριά της Κέρκυρας. Είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός καταπράσινου λόφου που αγναντεύει κόλπο του Ύψου και της πόλης της Κέρκυρας. Το χωριό ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές από το υπουργείο Πολιτισμο, χάρη στη μακρά του ιστορία και την ιδιαίτερη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του.