Quantcast

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί

Και στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μπαίνει η «Κιβωτός του Κόσμου».

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχωρά σε έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του ιδρυτή της Οργάνωσης, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με.τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.

Αυτό που θα διερευνηθεί είναι αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα οικειοποιήθηκαν χρήματα της «Κιβωτού» που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις ή απλούς πολίτες.

Των υπό διερεύνηση προσώπων θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, να διαπιστωθεί εάν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις κι εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Πρώην εργαζόμενος της δομής κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων

Πρώην εργαζόμενος σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου βρέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσει στις Εισαγγελείς που ερευνούν τις καταγγελίες για κακοποιήσεις φιλοξενούμενων παιδιών από πρόσωπα του ΜΚΟ.

Ο μάρτυρας που στο παρελθόν έχει εργαστεί για την Κιβωτό, είναι από τα πρόσωπα τους ισχυρισμούς των οποίων θα εξετάσουν ενδελεχώς οι Εισαγγελείς Ανηλίκων Αικ. Κοπελάκη και η Δάφνη - Κυριακή Τσιχλή που ερευνούν την ενδεχόμενη διάπραξη των αδικημάτων της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και του πλημμελήματος της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Τις επόμενες ημέρες οι δύο Εισαγγελείς θα λάβουν και άλλες μαρτυρικές καταθέσεις, είτε από εργαζόμενους, είτε από παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές του ΜΚΟ και καταγγέλουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τους .

Η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων έχει επικεντρωθεί, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στην δικογραφία, σε ενέργειες προβεβλημένου στελέχους του ΜΚΟ και τριών προσώπων που εργάζονται σε δομές.