Quantcast

Kιβωτός του Κόσμου: Σάλος με τις διπλές βαπτίσεις από τον πατέρα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα

Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου», με γονείς να καταγγέλλουν διπλές βαπτίσεις των παιδιών τους.

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις, ξυλοδαρμούς και άθλιες συνθήκες διαβίωσης εντός των δομών, διαδέχονται οι έρευνες για τα οικονομικά της οργάνωσης.

Ωστόσο, τη στιγμή που η Εισαγγελία εξετάζει και τρίτη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, νέες πληροφορίες για διπλές βαπτίσεις που έκαναν στα παιδιά, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από ανάρτηση στον λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου στο Facebook, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018 είχε πραγματοποιηθεί ομαδική βάπτιση στη βίλα – δωρεά του αλευροβιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη - στο Διμήνι του Βόλου.

«Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης όλη η οικογένεια της Κιβωτού έδωσε το παρόν της το Σάββατο 22/9 και την Κυριακή 23/9 στην μεγάλη χαρά των 9 παιδιών μας στην ομαδική βάπτιση στο σπίτι μας στον Βόλο.

Με την βοήθεια του Ιησού Χριστού άλλα 9 παιδιά μας κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως-μυστηριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι' αυτο και έλαβαν νέα ονόματα τα οποία είναι :

Εμμανουήλ - Ιάκωβος

Βασίλειος - Σέργιος

Κωνσταντίνος - Βάκχος

Μάρκελλος - Κήρυκος

Θεόδωρος - Βίκτωρας

Δαυίδ - Ιώβ

Μάριος - Αριστοτέλης

Σωτηρία - Κοσμούλα

Μαριάνθη - Άννα

ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ» αναφέρει η ανάρτηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, γονείς καταγγέλλουν τον επικεφαλής της Κιβωτού και τους συνεργάτες του ότι, ενώ είχαν ήδη βαφτιστεί και είχαν χριστιανικό όνομα, προχωρούσαν και σε νέο μυστήριο. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι έδιναν και δεύτερο όνομα στα παιδιά, ενώ πολλές φορές δεν ζητούσαν καν την άδεια από τους γονείς τους.

«Έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα και με την ψευδή δήλωση ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πού βρίσκομαι. Το παιδί το βάφτισαν με το όνομα 'Γεώργιος' και ακόμα αυτό το όνομα έχει μείνει. Έχει θέματα, μπορεί και να οφείλεται και σε αυτό γιατί φωνάζοντάς τον Μιχάλη, μετά έγινε Γιώργος, έχει διάφορα προβλήματα ψυχολογικά, γιατί είναι σαν διχασμένη προσωπικότητα πολλές φορές», δήλωσε στο Mega η μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού.

Μάλιστα, η μητέρα του αγοριού καταγγέλλει ότι κοινωνική λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά και με το πρόσχημα ότι η ίδια ήταν εξαφανισμένη, προκειμένου να βαφτιστεί το τότε τριών χρόνων παιδί της.

«Διάβασα κάποια στιγμή εγώ το χαρτί και έλεγε το όνομά της (της κοινωνικής λειτουργού). Είχε γράψει ακριβώς ότι έχει εξαφανιστεί η μητέρα, δεν ξέρουν πού βρισκόμαστε και πρέπει να βαφτιστεί ο μικρός». 

Έρευνα σε όλες τις δομές και σε 15 στελέχη

Παράλληλα, σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση εστιάζεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Οικονομική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιείται από το πρωί έλεγχος από την Ασφάλεια Καλαμάτας στην δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ χτες έγινε παρόμοια έρευνα στην δομή της Χίου.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε άψογη συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.