Quantcast

Κόλλιας: Σήμερα τα 120.000 μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προσφέρουν ζωή

Με την πρώτη πανελλαδική ημέρα εθελοντικής δράσης που διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Στην Αθήνα και σε πάνω από 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τα 120 χιλιάδες μέλη του προσέρχονται «για να προσφέρουν ζωή» όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνταντίνος Κόλλιας.

«Ο στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε αίμα, όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί την προηγούμενη περίοδο με τους γνωστούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, πολλοί αιμοδότες δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε στο νοσοκομείο ή σε κάποια αιμοδοσία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Επιπλέον, συγκεντρώνουμε είδη ατομικής προστασίας για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, ούτως ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους και το κοινωνικό σύνολο» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Κόλλιας.

Από τις 9 το πρωί μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου αλλά και απλοί πολίτες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δράση μέσω της καμπάνιας του Επιμελητηρίου έρχονται στο Ζάππειο Μέγαρο προκειμένου να δώσουν αίμα ή να προσφέρουν είδη. Συγκεκριμένα για την Αθήνα, το ΟΕΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ δίνει τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να εξεταστούν επί τόπου για κορωνοϊό. Στην ενημερωτική εκστρατεία του ΟΕΕ συμμετείχε η δημοσιογράφος Σία Κοσσιώνη, ο καθηγητής ιατρικής λοιμωξιολόγος κ. Νίκος Σύψας και ο ηθοποιός Νίκος Κουρής. (https://youtu.be/JHXG9nYuE_w)

«Δηλώνουμε το παρόν για όσους μας έχουν ανάγκη και δε θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές όλοι οφείλουμε να επιδεικνύουμε την ευαισθησία ούτως ώστε με δράσεις κοινωνικής ευθύνης να στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται. Έτσι λοιπόν ήρθε και αυτή η ιδέα στο Οικονομικό Επιμελητήριο για την πρώτη πανελλαδική ημέρα εθελοντικής δράσης και φυσικά αποφασίσαμε να βοηθήσουμε» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Τα είδη ατομικής προστασίας που συγκεντρώνονται στην Αθήνα θα παραδοθούν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενώ στην περιφέρεια, μέσω των 16 παραρτημάτων του ΟΕΕ σε όλη την Ελλάδα, θα φτάσουν στις κατά τόπους Μητροπόλεις για να διατεθούν σε άπορους πολίτες. Αντίστοιχα, το αίμα θα διατεθεί στις περιφερειακές νοσοκομειακές μονάδες που το έχουν ανάγκη, οι οποίες συνεργάζονται με το ΟΕΕ για την υλοποίηση της δράσης.

Για τα σημεία και τις ώρες προσφοράς αίματος και ειδών οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στο www.oe-e.gr.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, και εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος τύπου, Παύλος Χρηστίδης.