Κολωνός–Παίδων σε 4 λεπτά για να σωθεί ένα παιδί: Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ μέσα από το περιπολικό

Συγκλονίζει βίντεο που έρχεται στο φως και καταγράφει την προσπάθεια αστυνομικών να σώσουν ένα μικρό παιδί, μεταφέροντάς το από τον Κολωνό στο νοσοκομείο Παίδων σε μόλις 4 λεπτά.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από τους λογαριασμούς της Άμεσης Δράσης και σε αυτό καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες του περιπολικού και του ασθενοφόρου, με τη συνοδεία μοτοσυκλετιστών να ανοίξουν μπλοκαρισμένους δρόμους στην Αθήνα ώστε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάσει εγκαίρως στο Νοσοκομείο Παίδων, αφού το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο πατέρας του παιδιού περιέγραψε τις στιγμές, λέγοντας: «Ενημερώθηκα από τη σύζυγό μου πως το παιδί δεν αναπνέει, έχει γίνει μπλε και έχει χάσει την επαφή με το περιβάλλον». Όταν κάλεσε το ΕΚΑΒ και το 100, στήθηκε μια γέφυρα ζωής, την οποία διέσχισαν οι δυνάμεις ασφαλείας σε λιγότερο από 10 λεπτά, φτάνοντας και σε ταχύτητες των 180-200 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι γιατροί ανέλαβαν το παιδί και το συνέφεραν, με τον πατέρα του να δηλώνει: «Το να περνάς την Αλεξάνδρας σε μποτιλιαρισμένο δρόμο με 180-200 χιλιόμετρα την ώρα, προφανώς ρισκάρεις τη ζωή σου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν υπολόγιζαν τη ζωή τους. Ρίσκαραν για να σώσουν το παιδί μου. Αυτό λέγεται ανθρωπιά».

Όλα αυτά, έγιναν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης και στο βίντεο, που είναι μέσα από το περιπολικό της Άμεσης Δράσης, ακούγονται οι επικοινωνίες μεταξύ των αστυνομικών και του κέντρου, την ώρα που προσπαθούν να φτάσουν εγκαίρως στο νοσοκομείο.