Quantcast

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα στο γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη - Πώς διαπιστώθηκε το πρώτο - BINTEO

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη μετά τους δύο θανάτους ηλικιωμένων που ήταν μεταξύ των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στον οίκο ευγηρίας αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε κρούσμα, όταν ένας ηλικιωμένος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα.

Μόλις βρέθηκε θετικός στον ιό, άρχισε ο έλεγχος στο προσωπικό και η ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς οι ηλικιωμένοι δεν έρχονταν σε επαφή με κανέναν έξω από τη μονάδα, παρά μόνο με τους ανθρώπους που τους φρόντιζαν.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, υπάρχουν φόβοι ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, ότι υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά. Ήδη πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσημα ότι σήμερα έχουμε άλλα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον οίκο ευγηρίας, χωρίς να έχει διευκρινισθεί μέχρι στιγμής αν πρόκειται για τρόφιμους ή για προσωπικό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 41.

Αναμένονται κάποια αποτελέσματα από τη δεύτερη δειγματοληψία που έγινε ενώ αύριο θα γίνει και τρίτη δειγματοληψία σε προσωπικό και ηλικιωμένους.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: