Quantcast

Κορωνοϊός: Έτσι η Κίνα κατάφερε να επιστρέψει στην κανονικότητα - Μία Ελληνίδα περιγράφει τις συνθήκες στον Realfm

Σε κανονικούς ρυθμούς έχει επανέλθει η ζωή στην Κίνα, στην χώρα απ' όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός, σε αντίθεση με την Ευρώπη που διανύει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, ακόμη πιο φονικό από το πρώτο. 

Η κα Οικονόμου που ζει εκεί, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου ανέφερε πως η Κίνα έχει απαλλαγεί πλέον από τον ιό και η καθημερινότητα θυμίζει πλέον την εποχή προ κορονοϊού. Ο κόσμος στους δρόμους κυκλοφορεί χωρίς μάσκα και δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Το μόνο μέτρο είναι η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα αεροπλάνα.

Όπως η ίδια εκτιμά, καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η απόλυτη εφαρμογή των αυστηρότατων μέτρων που τέθηκαν αρχικά σε ισχύ, όπως το γενικό lockdown, τονίζοντας πως στη χώρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να βγει από το σπίτι του ούτε για να βγάλει τον σκύλο του βόλτα ή για να πάει σούπερ μάρκετ, όπως έγινε στην Ελλάδα. Κάποιος μπορούσε να βγει μόνο μέχρι την είσοδο του σπιτιού του για να παραλάβει κάποιο δέμα. Επιπλέον όσοι επέστρεφαν από το εξωτερικό έμπαιναν υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους όπου τοποθετούνταν ένα σύστημα τύπου συναγερμού για κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα τους.