Quantcast

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργεί ο αλγόριθμος για τα τεστ στους τουρίστες

"Εμένα η δουλειά μου είναι να ανησυχώ. Το θέμα είναι η χώρα να έχει έναν βαθμό ετοιμότητας και να έχουμε δυνατότητα να διαχειριστούμε τα κρούσματα" αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Στεφανία Κασίμη.

"Όλα αυτά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν αναπτυχθεί, έχουν επιδημιολογικό χαρακτήρα, όχι ατομικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν τα πρωτόκολλα αυτά να εξασφαλίσουν ότι δεν θα εισέλθει κανένα απολύτως κρούσμα, δεν είναι εφικτό αυτό. Προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι θα εισέλθουν όσο δυνατόν λιγότερα και ότι θα μπορέσουμε αυτά τα κρούσματα να τα διαχειριστούμε" περιέγραψε. "Αν θέλουμε να μην έχουμε απολύτως κανένα κρούσμα, τότε κλείνουμε τελείως τα σύνορα και δεν έρχεται κανένας και τελειώσαμε. Αν το κάναμε αυτό θα χάσουμε τα έσοδα από τον τουρισμό, που συνιστούν ένα σημαντικό μέρος του ετήσιου εθνικού εισοδήματος" πρόσθεσε.

"Υπάρχει ένας αλγόριθμος, ένα πρωτόκολλο που εκπονήθηκε από μια ομάδα Ελλήνων του εξωτερικού, της Καλιφόρνιας, όπου ο κάθε επισκέπτης που θέλει να έρθει στην Ελλάδα, θα συμπληρώνει Online μια φόρμα και θα προσθέτει κάποια στοιχεία για τον ίδιο, για την χώρα που προέρχεται, το ταξίδι του και τα λοιπά. Και μετά υπάρχει ένας αλγόριθμος, όπου ανάλογα με τους υπολογισμούς που θα κάνει ο αλγόριθμος θα αποφασίζει αν ο συγκεκριμένος επισκέπτης πρέπει να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό ή όχι. Και θα ειδοποιείται σχετικά. Η φόρμα αυτή πρέπει να συμπληρώνεται δύο 24ωρα πριν την αναχώρηση. Όσοι επιλέγονται με τον αλγόριθμο, θα γίνεται το τεστ στην πύλη εισόδου είτε είναι τα χερσαία σύνορα ή αεροδρόμιο" τόνισε. "Δεν θα είναι τυχαία τα τεστ. Θα είναι ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ταξιδιώτη, χώρας και τα λοιπά" συμπλήρωσε.