Quantcast

Κορωνοϊός: Σοκ από τον θάνατο 20χρονου ανεμβολίαστου στη Θεσσαλονίκη - Ήταν 8 μέρες στην εντατική

Eνας 20χρονος ανεμβολίαστος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό έπειτα από 8 ημέρες στην εντατική  του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Ο νεαρός διαγνώστηκε θετικός στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις 16 όμως του μηνός η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ. Ωστόσο, παρουσίασε επιπλοκές και κατέληξε. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ήταν υπέρβαρος.

Αναφερόμενη στο τραγικό περιστατικό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν, καθώς, όπως είπε, όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λίγες νοσηλείες και μικρή ανάγκη για ΜΕΘ. Έφερε ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ, η οποία είναι στο «κόκκινο», λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με Covid-19 και 55 σε ΜΕΘ, ενώ οι εμβολιασμένοι είναι μόνο δύο.

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν» τόνισε, και επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες, αντίθετα, η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά. Ανέφερε μάλιστα ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη μάχη για τη ζωή νεαρός, σημειώνοντας: «Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό».

Η κ. Γκάγκα πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία.